Τα παραμύθια της Χαλιμάς ζουν στον Παναθηναϊκό. Ο Αλ Σαούντ εξαφανίστηκε και στη θέση του εμφανίστηκαν δύο άλλοι πρίγκιπες και μία… πριγκίπισσα με τεράστια περιουσία, εταιρείες –κολοσσούς. Οι τρεις μάγοι με τα δώρα, για να είμαστε στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Ο Τζίγγερ όμως δεν γνωρίζει εάν υπάρχουν λεφτά ή πραγματικό ενδιαφέρον.
Οι πρίγκιπες έστειλαν στον Γιάννη Β. Βαρδινογιάννη εγγυητική 15 εκατ. ευρώ, η οποία θα είναι στη διάθεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μόλις γίνει η μεταβίβαση μετοχών. Ο Αλ Σαούντ αποδείχθηκε ότι ποτέ δεν είχε προσωπική περιουσία αλλά περίμενε το…χαρτζιλίκι του μπαμπά του για να πάρει τον ΠΑΟ. Η οικογένειά του δεν πείστηκε και αποσύρθηκε από το προσκήνιο.
Μπορεί ο Βλάσης Τσάκας να έλεγε όλη την μέρα χθες ότι δεν υπάρχει άλλος πρίγκιπας, όμως διαψεύστηκε από την πραγματικότητα.
Λίγο πριν τις 8 έφθασε στον Λεωνίδα Γεωργόπουλο, δικηγόρο του Τζίγκερ, φάκελος με όλα τα έγγραφα μέσα. Εγγυητική 15 εκατ. ευρώ από τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας, ενώ υπάρχει και έγγραφο που δείχνει και τα άλλα 55 εκατ. ευρώ και την κατάθεση έχουν κάνει τρεις πρίγκιπες εκ των οποίων μία γυναίκα με τον τίτλο royal, που είναι πιο υψηλός από τον Αλ Σαούντ. Σύμφωνα με τον Τσάκα, ίσως και αύριο η Αραβική …Τρόικα αναμένεται στην Αθήνα, για να συναντηθούν με τον Τζίγκερ.
Φέρονται αποφασισμένοι να βάλουν άμεσα τα 15 εκατ. ευρώ και να βρουν μία λύση και να διοικήσουν με πρόεδρο τον Θανάση Γιαννακόπουλο έως ότου αλλάξει ο νόμος και να γίνει η οριστική μεταβίβαση μετοχών.
Από την πλευρά του Βαρδινογιάννη, χθες το βράδυ έλεγαν ότι «ο φάκελος έφτασε σε δικηγόρους του και περιλαμβάνει κάποια τραπεζικά έγγραφα με εγγυήσεις από τη National Comercial Βank of Saudi Αrabia στην Τζέντα. Την πρόταση κάνει εταιρεία από τη Σαουδική Αραβία, η οποία καταλήγει σε πριγκηπικά πρόσωπα, όχι όμως του Σουλτάν Αλ Σαούντ» και προσέθεταν:
« Η διασταύρωση της φερεγγυότητας της τράπεζας αλλά και των εγγράφων θα πρέπει να γίνει μέσω του ελληνικού τραπεζικού συστήματος τις επόμενες ημέρες για να φανεί αν υπάρχει αντίκρισμα σε όλα αυτά τα έγγραφα (που δείχνουν πάντως μια ορθότητα) και αν τα χρήματα για τον Παναθηναϊκό έχουν δεσμευθεί με τον σωστό τρόπο».
Ο Γιάννης Β.Βαρδινογιάννης εμφανίζεται θετικός με τα έγγραφα που έχει στα χέρια του, αλλά θα πρέπει σήμερα να γίνει έλεγχος και για την κατάθεση των χρημάτων. Αν υπάρχει ενδιαφέρον τότε η υπόθεση θα προχωρήσει.
Οι συγκεκριμένοι πρίγκιπες που είναι παιδιά του Αμπντούλ Αζίζ ή ο Ταλάλ έχουν αμύθητη περιουσία, εταιρεία κολοσσό με τρόφιμα, γαλακτοκομικά και εταιρεία κατασκευαστική, που θα προχωρήσει το σχέδιο του γηπέδου, που είναι προτεραιότητά τους. Φυσικά ασχολούνται και με πετρέλαια. Η φερεγγυότητα όλων αυτών θα ελεγχθεί από τον Τζίγκερ, που θα πάρει σαφή θέση τις επόμενες ημέρες, ίσως και σήμερα.
Από την πλευρά του ο Βλάσης Τσάκας δήλωσε στην εφημερίδα «SportDay»: «Δυστυχώς, Αλ Σαούντ... πάπαλα! Δεν άντεχα άλλο. Αυτό το παιδί με απογοήτευσε και απογοήτευσε και τον κ. Γιάννη (σ.σ. Βαρδινογιάννη). Εξαντλήθηκε η υπομονή μου, γιατί ήταν ασυνεπής σ' αυτά που λέγαμε. Δεν πήγαινε άλλο. Κράτησα όσο μπορούσα την κατάσταση, αλλά τέλος! Μόνο εγώ ξέρω τι τράβηξα τόσον καιρό!».
Ο Τσάκας υποστήριξε ότι... δούλευε την αλλαγή εδώ και δυο μήνες! «Εδώ και δυο μήνες το έψαχνα, γιατί έβλεπα ότι με τον Αλ Σαούντ δεν προχωρούσε το θέμα. Δεν λέω ψέματα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά ήταν ασυνεπής. Η πρόταση από τον νέο πρίγκιπα είναι γεγονός και θα βρίσκεται εδώ μέσα στο Σαββατοκύριακο. Εχει φιλοδοξίες, θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό και προτεραιότητά του είναι το γήπεδο. Μ' αυτόν θα πάμε καλά. Είναι πιο σωστός, ώριμος στις αποφάσεις του, γιατί είναι γύρω στα 40 και δεν θα κάνει πίσω. Τον περιμένουμε να πάρει τον Παναθηναϊκό».
Η Νational Commercial Bank της Σαουδικής Αραβίας είναι η πρώτη τράπεζα που ιδρύθηκε στη χώρα, η ισχυρότερη στον αραβικό κόσμο κι ένας από τους ηγέτες στον ισλαμικό τραπεζικό κόσμο. Το κύρος της είναι παγκόσμιο, καθώς το 2010 κατέκτησε το βραβείο της κορυφαίας τράπεζας στη Μέση Ανατολή. Θα τη συναντήσετε και ως Al Ahli Bank, ενώ έχει στην κατοχή της και το 91% της NCB Capital της κορυφαίας τράπεζας επενδύσεων στη Σαουδική Αραβία. Στην κατοχή της Al Ahli βρίσκεται και το 64,68% των μετοχών της Turkiye Finans Katilim Bankasti, της μεγαλύτερης ισλαμικής τράπεζας στην Τουρκία.