03 Δεκεμβρίου 2011

Υπό μηχανική υποστήριξη ο βραζιλιάνος Σώκρατες (βίντεο)

Υπό μηχανική υποστήριξη είναι ο μεγάλος βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Σώκρατες, ο οποίος από χθες είναι στην εντατική νοσοκομείου του Σάο Πάολο. Ο Σώκρατες μπήκε στο νοσοκομείο με πόνους στην κοιλιά και υποψηάστηκαν τροφική δηλητηρίαση αλλά αποδείχθηκε ότι έχει σηψαιμικό σοκ λόγω εσωτερική μόλυνσης. Αποτέλεσμα να αναπνέει μηχανικά και να του γίνεται αιμοδιάλυση.

Ο Σώκρατες είχε μπεί άλλες δυο φορές στο νοσοκομείο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, με αιμορραγία στο έντερο, αλλά φαίνεται ότι η τρίτη θα είναι και η φαρμακερή.

Να σημειωθεί ότι ο  βραζιλιάνος έχει παραδεχθεί και δημόσια ότι είναι αλκοολικός και μανιώδης καπνιστής από μικρή ηλικία, αλλά όπως λέει, δεν πιστεύει ότι αυτό επηρέασε την καριέρα του περισσότερο από το ότι το σώμα του δεν τον βοηθούσε να γίνει ακόμα καλύτερος.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε ότι μόλις στα 24 του χρόνια αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο και μέχρι τότε έχασε πολύτιμο χρόνο για να βελτιωθεί στο άθλημα που τον έκανε παγκοσμίως γνωστό.

Ο Σώκρατες που αγωνίστηκε στις μεγαλύτερες ομάδες της Βραζιλίας (Botafogo, Corinthians, Flamengo και Santos) και στη Φιορεντίνα έπαιξε και σε δύο μουντιάλ (78 και 82) ενώ έδωσε 60 αγώνες για τη Βραζιλία, στους οποίους πέτυχε 22 γκολ, με αυτό που πέτυχε εναντίον της ΕΣΣΔ το 1982 να θεωρείται από τα καλύτερά του (το δεύτερο καλύτερο στο βίντεο που ακολουθεί-το καλύτερο είναι του Eder από τον ίδιο αγώνα)