03 Δεκεμβρίου 2011

Παραιτήθηκε της διεκδίκησης του χρίσματος του υποψηφίου Προέδρου των ΗΠΑ ο Ρεπουμπλικάνος Cain

Οι τελευταίες αποκαλύψεις για την προσωπική του ζωή ανάγκασαν τον Ρεπουμπλικάνο Herman Cain να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση του χρίσματος του υποψήφιου Πρόεδρου των ΗΠΑ και μάλλον βάζουν τέλος στην πολιτική του καριέρα. Σαν δικαιολογία ο Cain ανέφερε τον αποπροσανατολισμό των τελευταίων αποκαλύψεων που δεν του επέτρεπαν να αφιερωθεί στον προεκλογικό του αγώνα.

Μιλώντας σε υποστηρικτές του, πριν λίγο στην Ατλάντα μίλησε για συνεχή προσβολή της προσωπικότητάς του και της οικογένειάς του, που τον ανάγκασαν να παραιτηθεί της διεκδίκησης του χρίσματος και να περάσει στο "Σχέδιο Β" που αποβλέπει στο να "αλλάξει την Ουάσιγκτον από έξω", ενώ σε λίγο θα ανακοινώσει ποιον υποψήφιο θα στηρίξει.

Τις τελευταίες μέρες η 46χρονη επιχειρηματίας Ginger White δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι είχε επί 13 χρόνια δεσμό με τον παντρεμένο Cain, ο οποίος διέψευσε το γεγονός και ανέφερε ότι υπήρχε μια απλή γνωριμία. Τις προηγούμενες εβδομάδες είχαν εμφανιστείς και πολλές καταγγελίες από γυναίκες οι οποίες έλεγαν ότι ο Cain τις είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά κατά το παρελθόν.

Πριν αρχίσουν οι καταγγελίες ο Cain ήταν το φαβορί των Ρεπουμπλικάνων και όλες οι δημοσκοπήσεις τον έφεραν σαν νικητή για το χρίσμα του διεκδικητή της Προεδρίας. Ακόμα και τον Οκτώβριο ήταν πρώτος στα γκάλοπ, μέχρι που άρχισαν οι καταγγελίες και τον πήρε η κάτω βόλτα.

Τώρα φαβορί είναι ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Newt Gingrich, ο οποίος πρόσφατε κάλεσε τους "Αγανακτισμένους" των ΗΠΑ να πάνε να βρούνε καμιά δουλειά, αφού πρώτα κάνουν κανένα μπάνιο, και ο πρώην κυβερνήτης Mitt Romney. Οι προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων ξεκινούν στις αρχές Ιανουαρίου και οι προεδρικές εκλογές είναι στις 6 Νοεμβρίου του 2012.