13 Δεκεμβρίου 2011

Αφού βγήκαν τα ονόματα στη φόρα, πληθαίνουν τα «όχι» βουλευτών στα αναδρομικά

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που έχουν προκαλέσει οι αξιώσεις των πρώην βουλευτών οι οποίοι διεκδικούν αναδρομικές αποδοχές και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη από τη μη αναπροσαρμογή των απολαβών τους σύμφωνα με αυτές των δικαστικών, πολλοί είναι εκείνοι που δηλώνουν ότι δεν θα πάρουν τα χρήματα, ωστόσο κανείς δεν φαίνεται να παραιτείται από τη διεκδίκησή τους.

Με δηλώσεις και δημόσιες τοποθετήσεις πολλοί βουλευτές τονίζουν ότι δεν θα πάρουν αυτά τα χρήματα ή ότι παραιτούνται του δικαιώματός τους, ωστόσο κανείς δεν παραιτείται ουσιαστικά και μόνιμα του δικαιώματός του να διεκδικήσει τα χρήματα αυτά, όπως αναφέρει «Το Έθνος».

Ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, σε μία προσπάθεια να άρει τις αρνητικές εντυπώσεις, σε ανακοίνωσή του σχολίασε ότι για να ισχύσει και για τους βουλευτές οποιαδήποτε διάταξη νόμου που αφορά σε αποδοχές δικαστικών λειτουργών θα πρέπει να υπάρξει κοινή απόφαση του Προέδρου της Βουλής και του υπουργού Οικονομικών. Και όπως δηλώνεται «τέτοια απόφαση ουδέποτε εκδόθηκε, ούτε βεβαίως πρόκειται να εκδοθεί».


Με τον τρόπο αυτό επιχειρείται να «παγώσει» κάθε σχετική διαδικασία, όπως έγινε και τον περασμένο Μάιο όταν έγινε γνωστό ότι συνταξιούχοι βουλευτές διεκδικούν αναδρομικά με προσφυγές τους στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου και εκκρεμούν μέχρι σήμερα.
Ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Έξαρχος, δήλωσε ότι «η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ έχει προ πολλού διατυπώσει την ξεκάθαρη θέση, να μην διεκδικήσουν οι βουλευτές-μέλη της την καταβολή αναδρομικών, συναισθανόμενοι την κρίσιμη κατάσταση της χώρας μας».

Η ΝΔ διά του γραμματέα της ΚΟ, Κωνσταντίνου Τασούλα, «άδειασε» όσους πρώην και νυν βουλευτές επιμένουν στη διεκδίκηση, τόνισε ότι όλοι οι νυν βουλευτές του κόμματος έχουν παραιτηθεί της διεκδίκησης και χαρακτήρισε «προκλητική και απαράδεκτη» την επιμονή ορισμένων να ζητούν τα χρήματα αυτά την ώρα που η χώρα διανύει μια από τις χειρότερες κρίσης.