19 Δεκεμβρίου 2011

Κ. Χατζηδάκης: «Δεν υπάρχουν διαφορετικές φωνές στη ΝΔ»

«Δεν υπάρχουν διαφορετικές φωνές στη ΝΔ. Όλοι υποστηρίζουμε το ίδιο», τόνισε ο βουλευτής του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στο χρόνο των εκλογών .

«Έχει προσδιοριστεί η 19η Φεβρουαρίου, με βάση τους υπολογισμούς που έγιναν, σε σχέση με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το κούρεμα των ομολόγων, το PSI και έχουμε πει ότι από κεί και πέρα μπορεί να δοθεί ένα 'τράτο' μιας - δυο εβδομάδων. Αυτό είναι όλο», πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση, επέκρινε τα στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας:


«Οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται αυτή τη στιγμή να έχουν τρία καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Με την έννοια ότι αφενός έχουν να ασχοληθούν με την διακυβέρνηση του τόπου, έχουν να ασχοληθούν με τις βουλευτικές εκλογές που πλησιάζουν και έχουν να ασχοληθούν και με το ζήτημα της ηγεσίας τους. Γι' αυτό το λόγο πρέπει να ξεκαθαριστεί το τοπίο για να σταματήσει ο σχολιασμός γύρω από την αποτελεσματικότητα αυτής της κυβέρνησης».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο νέων μέτρων, ο πρώην Υπουργός αποσαφήνισε τη θέση της ΝΔ, σημειώνοντας:

«Η ΝΔ θα στηρίξει κάθε μέτρο που προβλέπεται από το πρόγραμμα της κυβερνήσεως. Τελεία και παύλα. Θεωρούμε ότι περιθώριο για φόρους παραπάνω δεν υπάρχει, αντιθέτως θα χρειαζόταν να υπάρξει περιορισμός της φορολογίας, πρέπει, όμως, να γίνει πολύ συγκεκριμένη προσπάθεια και έχουν κατατεθεί απόψεις από την πλευρά της ΝΔ για την πάταξη της φοροδιαφυγής, υπάρχουν περιθώρια για τον περιορισμό των δαπανών του δημοσίου, αλλά όχι με οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων και πρέπει να προχωρήσουμε σε μια σειρά από διαθρωτικές αλλαγές στο δημόσιο, μεταρρυθμίσεις που να εκπλήξουν θετικά και οι οποίες να δείξουν ότι είμαστε έτοιμοι να κόψουμε, ως Έλληνες, το γόρδιο δεσμό και να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών».

Ο κ. Χατζηδάκις τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις για το κουρεμα των ομολόγων έχουν «συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα» και συμπλήρωσε:

«Η συζήτηση για το PSI δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να επεκταθεί αενάως. Διότι υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα δεδομένα. Στις 20 Μαρτίου λήγουν ομόλογα της τάξης των 14 δισ. ευρώ. Αυτά θα πρέπει να πληρωθούν. Επειδή χρήματα δεν υπάρχουν, θα πρέπει προηγουμένως να έχει υπογραφεί η δανειακή σύμβαση. Πριν την υπογραφή της δανειακής σύμβασης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για το PSI».

Εξάλλου, την άποψη ότι το κυβερνητικό σχήμα «δεν περπατάει», καθώς και ότι η κυβέρνηση «με πολύ μεγάλη δυσκολία κάνει τα τρέχοντα», διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

«Έχει μετατραπεί σε μια διελκυστίνδα προεκλογικών επιδιώξεων, ενόψει των εσωκομματικών εξελίξεων του ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει η παραμικρή ομοιογένεια και μιλάμε για ένα σχήμα που δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει μία από τις πιο δύσκολες καταστάσεις μεταπολεμικά και σίγουρα την, κατά παρασάγγας δυσκολότερη, μετά την μεταπολίτευση», είπε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι πρέπει να παραιτηθούν οι υπουργοί οι οποίοι έχουν ως προτεραιότητα τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος δε στο ενδεχόμενο νέων μέτρων, σημείωσε πως η Τρόικα θα πρέπει να καταλάβει ότι ο καταιγισμός μέτρων δεν έχει αποδώσει και τίποτα.

Όσον αφορά στις εκλογές, ο Νίκος Δένδιας επεσήμανε ότι η προεκλογική εκστρατεία δεν είναι μια διαδικασία διαλόγου κωφών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να τεθούν στην ελληνική κοινωνία ορισμένα ερωτήματα και να κατατεθούν, από τα κόμματα, οι προτάσεις τους για τα ερωτήματα αυτά.

Τέλος ερωτηθείς για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων κομμάτων, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν βλέπω, προ των εκλογών, οποιοδήποτε νέο πολιτικό σχήμα να δημιουργείται».gater