27 Δεκεμβρίου 2011

Χ. Ζαχαράκης: Τυφλή πράξη μίσους και εκδίκησης οι εμπρησμοί

«Τυφλή πράξη μίσους και εκδίκησης η οποία δεν θα ήταν ξένη προς την τουρκική νοοτροπία» χαρακτήρισε τους εμπρησμούς σε ελληνικά δάση από τούρκους πράκτορες που αποκάλυψε ο Μεσούτ Γιλμάζ ο πρέσβης επί τιμή Χρήστος Ζαχαράκης.


Ο κ. Ζαχαράκης απέδωσε τις δηλώσεις του τούρκου πρώην πρωθυπουργού σε πολιτικό εσωτερικό παιχνίδι. «Υπάρχει αβυσσαλέο μίσος μεταξύ Τανσού Τσιλέρ και Μεσούτ Γιλμάζ. Ο Γιλμάζ εμφανιζόταν διαλλακτικότερος διαπραγματευτικά, ενώ η Τσιλέρ είχε πολύ πιο σκληρή γραμμή. Αλληλοεξουδετερώθηκαν τελικά οι δυο τους» σχολίασε.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Γιλμάζ ότι οι εμπρησμοί έγιναν για αντίποινα δήλωσε ότι «έπρεπε να είχαμε λάβει επισήμως γνώση για να αποφύγουμε το ατόπημα στο οποίο είχαμε υποπέσει».

«Οι Τούρκοι θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις χωρίς χρονοτριβή για μια εγκληματική ενέργεια σε βάρος άλλης χώρας. Έχουμε πολιτικές αξιώσεις και το θέμα αυτό πρέπει να τύχει ανάλογης αξιοποίησης σε πολιτικό επίπεδο» υπογράμμισε ο κ. Ζαχαράκης.

«Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και που αποδίδονται από τον τουρκικό Τύπο στον πρώην Πρωθυπουργό της Τουρκίας Μ. Γιλμάζ είναι σοβαρές και πρέπει να διερευνηθούν. Η ελληνική πλευρά αναμένει να ενημερωθεί από τις αρμόδιες Αρχές της Τουρκίας», τόνισε τη Δευτέρα σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Υπενθυμίζεται ότι τη διετία 1993 - 1997 είχαν μεταξύ άλλων ξεσπάσει οι μεγάλες φωτιές στην Πεντέλη, στο Σέιχ Σου και στην Ικαρία.

skai