Σε ένα θαύμα ελπίζουν πλέον οι Έλληνες, οι οποίοι καθημερινά «γονατίζουν» όλο και περισσότερο από τα μέτρα λιτότητας!
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»,αυξημένο σε σχέση με το 2008 είναι το ποσοστό των πολιτών που εναποθέτει τις ελπίδες του στηνΕκκλησία, ενώ την ίδια στιγμή καμία εμπιστοσύνη δεν φαίνεται να έχει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ωστόσο, παρόλο που η σχέση τους με την Εκκλησία φαίνεται να γίνεται καλύτερη, το μήνυμα«αγαπάτε αλλήλους» απομακρύνεται όλο και περισσότερο, καθώς οι πολίτες αναφέρουν ότι είναι διστακτικοί με τους ανθρώπους δίπλα τους, ενώ έχουν πάντα τα μάτια τους «ανοιχτά».
Οι Έλληνες σερφάρουν στο Διαδίκτυο
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την πανελλαδική δημοσκόπηση που έγινε σε δείγμα 2.200 ατόμων οι Έλληνες έχουν βάλει το Internet καλά στη ζωή τους! Συγκεκριμένα, το ποσοστό σήμερα φθάνει το50,5%, τη στιγμή που τον Μάρτιο του 2006 δεν ξεπερνούσε τα 23%. Το 91,5% των νεαρών, ηλικίας από 18 έως 24 σερφάρουν στο internet, ενώ το 21,6% αφορά μεγαλύτερες ηλικίες. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός, ότι ο κόσμος του Διαδικτύου έχει προσελκήσει ακόμα και άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.
Οι Έλληνες παρακολουθούν ειδήσεις, αλλά όχι τις κινήσεις του... ΔΝΤ
Αγαπημένη δραστηριότητα των Ελλήνων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση είναι η ανάγνωση ειδήσεων με ποσοστό που αγγίζει το 80,9%. Ωστόσο, παρόλο που το ΔΝΤ έχει καθημερινά πρωταγωνιστικό ρόλο στα δελτία ειδήσεων, φαίνεται πως δεν αφορά τους πολίτες, οι οποίοι δεν εμπιστεύονται αυτό τον θεσμό. Παράλληλα, στο ερώτημα ποιους θεσμούς εμπιστεύονται περισσότερο, ο στρατός είναι η επικρατέστερη απάντηση, παρότι «ψαλιδίστηκε» κατά 0,5% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2008. Πιστοί παραμένουν οι πολίτες στην Εκκλησία, η οποία κατέχει τη δεύτερη θέση στη λίστα αυτή. Μάλιστα, η δημοσκόπηση δείχνει ότι η Ελλάδα κατέχει εδώ και χρόνια το χαμηλότερο ποσοστό άθεων στην Ευρώπη. Το 95% απάντησε πως είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, ενώ μόνο το 1,5% πιστεύει σε άλλη θρησκεία. Παράλληλα, το 23,3% ισχυρίζεται πως πηγαίνει στην Εκκλησία τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές το μήνα.
Την τρίτη θέση κατέχει η Αστυνομία, με 4,9% μονάδες σε αντίθεση με την Εκκλησία που το ποσοστό αγγίζει το 5,1%.
Η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια που επικρατούν στην κοινωνία κρατάνε το ενδιαφέρον των Ελλήνων στραμμένο στα ΜΜΕ, με την καθημερινή χρήση της τηλεόρασης ως μέσου ενημέρωσης να «αγγίζει» το 87,7%, παρουσιάζοντας ανοδική πορεία, σε αντίθεση με το ραδιόφωνο, που μειώνεται στο 34,9%.
Οι συνδικαλιστές χάνουν την εμπιστοσύνη των πολιτών
Από «φίλοι σε απλοί γνωστοί» φαίνεται να εξελίσσεται η σχέση μεταξύ των συνδικαλιστών και των πολιτών, με τους πρώτους να χάνουν όλο και περισσότερους οπαδούς. Σύμφωνα με δημοσκόπηση, οι πολίτες εμπιστεύονται λιγότερο τους συνδικαλιστές, οι οποίοι κατέχουν μία από τις τελευταίες θέσεις στη λίστα.
http://greeceonlybeauty.blogspot.com/2011/12/blog-post_12.html