16 Δεκεμβρίου 2011

H Zynga στο Χρηματιστήριο στη δεύτερη μεγαλύτερη είσοδο εταιρίας IT στην ιστορία

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διαπραγματεύτηκε σήμερα για πρώτη μέρα η μετοχή της γνωστής εταιρίας παιχνιδιών στο Facebook, Zynga, και έκανε κατευθείαν Limit Up (θυμάται άραγε κανείς χαροκαμενος τι σημαίνει αυτό; :)). Τα συνολικά έσοδα από την πώληση του 15% της εταιρίας ανήλθαν σε 1 δις και έτσι η Zynga έγινε μετά τη Google το 2004, που πήρε 1,7 δις, η δεύτερη μεγαλύτερη είσοδος στο Χρηματιστήριο.


Η εταιρία που έχει τα γνωστά παιχνίδια "Farmville", "Cityville" ή "Mafia Wars" πούλησε τις μετοχές της στα 10 δολάρια το κομμάτι. Παρόλο που η εταιρία δεν κατάφερε να εισπράξει το 1,5 δις που υπολόγιζε το καλοκαίρι, εισέπραξε πολλά περισσότερα από ότι εισέπραξαν ανάλογες εταιρίες που μπήκαν φέτος στο Χρηματιστήριο, όπως η LinkedIn (400 εκ δολ.) ή η Groupon (700 εκ δολ.). Μόνο η Google είχε όπως είπαμε εισπράξει περισσότερα το 2004 όταν η αξία της που σήμερα υπολογίζεται στα 200 δις δολ, ήταν μόνο 23 δις.

Η αξία της Zynga υπολογίζεται σήμερα από ειδικούς σε σχεδόν 9 δις, ενώ στους 9 πρώτους μήνες του έτους έκανε τζίρο 830 εκ και είχε κέρδο 30 εκ δολάρια.