26 Ιανουαρίου 2012

Πολατίδης (ΛΑΟΣ): "Ο Αγγελόπουλος έδινε την οπτική της διεθνιστικής, κοσμοπολίτικης αριστεράς"... μεγάλε μην το φωνάζεις, θα μας πούνε φασίστες

Μετά την αγιογραφία του υφ. Εξωτερικών, Δόλλη, για τον αποθανόντα Αγγελόπουλο, πήρε το λόγο ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Πολατίδης ο οποίος είπε: «Κάνατε μια αναφορά στο νυν αποθανόντα σκηνοθέτη, τον αείμνηστο Αγγελόπουλο. Έδωσε τη δική του οπτική.

Δεν ήταν η οπτική της Ελλάδας. Ήταν η οπτική ενός συγκεκριμένου ακραίου τμήματος της διεθνιστικής και κοσμοπολίτικης αριστεράς, ειδικά μετά το 1990.

Είδαμε άλλωστε χθες στην τηλεόραση αποσπάσματα: "η Ελλάδα πεθαίνει, ας τη βοηθήσουμε να πεθάνει γρήγορα", "το μετέωρο βήμα του Πελαργού", που ήταν στην ουσία η κατάργηση των συνόρων. Είχε μια δική του οπτική και θα κριθεί ούτως ή άλλως, όπως θα κριθούμε όλοι μας από την ιστορία. Ας μην υπερβάλλουμε τη στιγμή που έφυγε από κοντά μας. Άλλωστε και ο ίδιος προς το τέλος της ζωής του σε συνεντεύξεις που έδωσε τα τελευταία χρόνια κράτησε κάποιες αποστάσεις για το έργο του, το οποίο από ορισμένο τμήμα της ακραίας Αριστεράς υμνείται».