26 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση Σαμαρά - Πούτιν


Αναλυτική επισκόπηση των ελληνορωσικών σχέσεων με στόχο την προετοιμασία του εδάφους για την αναθέρμανση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, έγινε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Αντ. Σαμαρά με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το τετ α τετ του Ρώσου Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της ΝΔ διήρκεσε μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά, έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα σε όλα τα επίπεδα, ενώ συζητήθηκαν τα θέματα της ενέργειας, του τουρισμού και της προσέλκυσης ρωσικών επενδύσεων στην Ελλάδα.


 Είχε προηγηθεί συνάντηση σε επίπεδο αντιπροσωπειών, στην οποία συμμετείχαν μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά, ο τομεάρχης εξωτερικής πολιτικής, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο βουλευτής Σίμος Κεδίκογλου και ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ, Ανδρέας Ψυχάρης.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε: "Η συνάντησή μου με τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ήταν διεξοδική, σε όλα τα ζητήματα. Εξέθεσα στον κ. Πούτιν την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται σήμερα στην Ελλάδα και τις προοπτικές που υπάρχουν. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και διάθεση να βοηθήσει τη χώρα μας. Μιλήσαμε ακόμα για τα προβλήματα στις ελληνορωσικές σχέσεις και εξετάσαμε τρόπους να ξεπεραστούν. Μείναμε σύμφωνοι να βρισκόμαστε σε επαφή. Η Ελλάδα έχει ανάγκη σήμερα όλους τους φίλους της. Και η Ρωσία μπορεί να αποδειχθεί ένας φίλος πολύτιμος".


Νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Μόσχας, Κύριλλο, τον οποίο ευχαρίστησε για την από κοινού απόφασή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, Ιερώνυμο, να συμβάλει στο ανθρωπιστικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο προκαθήμενος της ρωσικής Εκκλησίας, δήλωσε ότι ενημερώνεται ακόμη και για τη διανομή ζεστών τροφίμων, ενώ ανέφερε ότι συγκεντρώνονται χρήματα σε ναούς της Ρωσίας με προορισμό την Αθήνα.

megatv.com