24 Ιανουαρίου 2012

Κινέζος:"Μόνο από τις ρίζες του ΠΑΣΟΚ νέο κόμμα"

Τροφή για συζητήσεις στο εσωτερικό της Ελλάδας αναμένεται να δώσει η αναφορά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, στην εκδήλωση του Ινστιτούτου «Heinrich Böll» των Πρασίνων, στο Βερολίνο, σχετικά με την πιθανότητα δημιουργίας ενός νέου κόμματος.

Ο κ. Σημίτης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν υπάρχει χώρος για νέους πολιτικούς σχηματισμούς, τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν όσο βρισκόμαστε στην καρδιά της κρίσης, ενώ επισήμανε ότι το γεγονός πως το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει χαμηλά ποσοστά σημαίνει ότι μόνο από τις ρίζες του θα μπορούσε να δημιουργηθεί κάτι άλλο.

Σε ό, τι αφορά τα υπόλοιπα θέματα της εκδήλωσης του Ινστιτούτου «Heinrich Böll» των Πρασίνων, στο Βερολίνο με κεντρικό ομιλητή τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη η συζήτηση περιστράφηκε στα ελληνοτουρκικά, την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, ενώ εντύπωση προκάλεσαν οι κατηγορίες εκ μέρους του Ντάνιελ Κον-Μπέντιτ για τον «ατομισμό των Ελλήνων», και τις ελληνικές «ιερές αγελάδες», το δημοψήφισμα και τις αναφορές του επικεφαλής των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο στις πτυχές της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.