10 Ιανουαρίου 2012

Παρόντος Ζαγοράκη στην Πειθαρχική με αισιοδοξία

O Θοδωρής Ζαγοράκης μαζί με τον υπεύθυνο οικονομικών, Αλκη Μαυροφρύδη και τον νομικό, Αχιλλέα Μαυρομάτη, θα παραστούν στην εκδίκαση της υπόθεσης του ΠΑΟΚ στη Νιόν

Παρότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επισήμως διέψευδε διαρκώς και κατηγορηματικά ότι αντιπροσωπεία του ΠΑΟΚ επρόκειτο να παραστεί στη σημερινή (10/1) συνεδρίαση της Πειθαρχικής της UEFA, αυτό τελικά θα συμβεί (παρότι η ΠΑΕ επέμενε τις προηγούμενες ημέρες ότι θα σταλεί υπόμνημα).


Ο Θόδωρος Ζαγοράκης συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο οικονομικό της ΠΑΕ, Αλκη Μαυροφρύδη, πέταξαν για την Ελβετία.

Εκεί θα συναντήσουν και τον νομικό της ΠΑΕ, Αχιλλέα Μαυρομάτη, ο οποίος βρίσκεται εδώ και ημέρες στο εξωτερικό λόγω υποχρεώσεών του με την ομοσπονδία του βόλεϊ της οποίας είναι πρόεδρος και όλοι μαζί θα δώσουν το παρών στη συνεδρίαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA στην οποία έχει κληθεί ο ΠΑΟΚ.

Οι εκπρόσωποι του "Δικεφάλου" θα αναλύσουν τις κινήσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα (πώληση Βιεϊρίνια, αποδεσμεύσεις, Κοντρέρας, Αρίας, Σπαντάσιο και Λεονάρντο) προκειμένου ο ΠΑΟΚ να είναι σύννομος με όσα προβλέπει το Financial Fair Play.

Ο ΠΑΟΚ κλήθηκε την δεδομένη χρονική περίοδο γιατί εξακολουθεί να συμμετέχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και πρέπει να περάσει από τον συγκεκριμένο έλεγχο για να μην έχει πρόβλημα στα παιχνίδια του με την Ουντινέζε.

Γιατί αισιοδοξούν στην ΠΑΕ


Οπως διαρρέεται από κύκλους της ΕΠΟ, ο ΠΑΟΚ δεν διατρέχει κίνδυνο ανάκλησης της άδειας συμμετοχής του στο Europa League καθώς και οι κινήσεις που έχει κάνει κρίνονται επαρκείς και η εφαρμογή του Financial Fair Play δεν έχει ακόμη αυστηροποιηθεί στο 100% κάτι που αναμένεται να συμβεί από το επόμενο καλοκαίρι.

Θα πρέπει να σημειωθεί ακόμη ότι βάσει του νέου συστήματος αδειοδότησης κάθε ομάδα ελέγχεται σε περίοδο διετίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ μετά την πώληση Βιεϊρίνια και τις αποδεσμεύσεις τεσσάρων παικτών θα έχει κατά πάσα πιθανότητα και αν δεν κάνει λανθασμένες κινήσεις από εδώ και στο εξής θετικό ισολογισμό στην χρήση 2011-2012 και αυτό θα του δώσει ένα ισχυρό όπλο και για την αδειοδότηση της επόμενης περιόδου.