25 Ιανουαρίου 2012

«Σκέφτομαι να γίνω μουσουλμάνος»... καλός μαλάκ@@ είσαι και συ

O Liam Neeson, επιστρέφοντας από την Κωνσταντινούπολη, όπου βρέθηκε για τα γυρίσματα της τελευταίας του ταινίας, φάνηκε ιδιαίτερα αλλαγμένος. Η επιρροή της μουσουλμανικής προσευχής ήταν έντονη καθώς ο σταρ σκέφτεται ακόμη και να αλλαξοπιστήσει!

Όπως ο ίδιος είπε πέντε φορές τη μέρα ο ιμάμης καλεί για προσευχή. «Για την πρώτη εβδομάδα λίγο σε τρελαίνει αυτί αλλά μετά αυτό μπαίνει μέσα σου και είναι πανέμορφο, πανέμορφο πράγμα! Υπάρχουν 4.000 τζαμιά στην πόλη . Κάποια είναι πραγματικά εξαιρετικά και σκέφτομαι να γίνω μουσουλμάνος».

Ο Liam γεννήθηκε στη Βόρεια Ιρλανδία ως αφοσιωμένος Καθολικός και παπαδοπαίδι, ενώ το όνομά του είναι το πήρε από τον παπά της ενορίας.
Μετά το απροσδόκητο θάνατο της συζύγου του Natasha Richardson σε δυστύχημα στο σκι το 2009, ο 59χρονος ηθοποιός αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις όσον αφορά την πίστη του: «Ανατράφηκα Καθολικός αλλά πιστεύω ότι κάθε μέρα αναρωτιόμαστε, ίσως όχι ενσυνείδητα, τι κάνουμε σ’ αυτόν τον πλανήτη; Για ποιον λόγο γίνονται όλα; Διαβάζω διαρκώς βιβλία για τον Θεό ή για τη απουσία Του Θεού και τον αθεϊσμό».

Ο Liam δέχτηκε μεγάλη κριτική το 2010 όταν υποστήριξε ότι το λιοντάρι Aslan στη Αρνιά, στο οποίο δανείζει τη φωνή του, δεν είναι βασισμένο στον Χριστό αλλά σε όλους τους πνευματικούς ηγέτες περιλαμβανομένου και του Μοχάμεντ.