11 Ιανουαρίου 2012

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να γίνει πιο μπουρδέ@@; Ναι! Με Καστανίδη ή Τζουμάκα Πρόεδρο...

Έντονες είναι οι διεργασίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ εν όψει της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου την Παρασκευή και προκειμένου να βρεθεί μία συμβιβαστική πρόταση που θα τεθεί προς συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο το Σαββατοκύριακο. Την ίδια στιγμή, άλλα δύο στελέχη του κινήματος, οι πρώην υπουργοί Χάρης Καστανίδης και Στέφανος Τζουμάκας, εμφανίζονται έτοιμοι να διεκδικήσουν την προεδρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, ο μεν Χάρης Καστανίδης θα λάβει την όποια απόφαση αφού μελετήσει τις οριστικές επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου, ο δε Στέφανος Τζουμάκας θα δώσει την Πέμπτη συνέντευξη Τύπου στην οποία θα ανακοινώσει τις προθέσεις του.

Επίσης, έτοιμη να θέσει υποψηφιότητα έχει δηλώσει και η Λούκα Κατσέλη. «Εάν προταθώ δεν μπορώ να πω όχι» έχει δηλώσει χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι οι υποψήφιοι πρόεδροι δεν «αυτοχρίζονται», αλλά σύμφωνα με το καταστατικό πρέπει να προταθεί η υποψηφιότητά τους από το 1/3 της βάσης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να επιστρέψει από το Λονδίνο όπου βρίσκεται είτε αργά το βράδυ της Τετάρτης ή το αργότερο την Πέμπτη και θα παραστεί και στις δύο συνεδριάσεις.

Επίσης, η Βάσω Παπανδρέου με δήλωσή της στα Νέα επιβεβαιώνει εμμέσως ότι έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την εξεύρεση «ενωτικής λύσης» στο ζήτημα της ηγεσίας. «Συζητάμε όλοι με όλους» είπε, σημειώνοντας ότι «γίνεται μία προσπάθεια για να βρεθεί μία ενωτική λύση και για να μην τιναχτούν τα πράγματα στον αέρα. Επιδιώκουμε ξεκάθαρες καταστάσεις».