08 Ιανουαρίου 2012

Έχει σκυλιάσει ο προστάτης των εβραίων κερδοσκόπων: Θα μπλοκάρουμε την εφαρμογή του φόρου Τόμπιν σε όλη την Ευρώπη, λέει ο Ντ.Κάμερον

[Άντε να δούμε αν θα καταλάβουν ποτέ οι Έλληνες ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός, κι αυτός που αεριτζίδικα μας πίνει το αίμα...]

Η Γαλλία είναι ελεύθερη να επιβάλει φόρο στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές (φόρος Τόμπιν), όμως η Βρετανία θα μπλοκάρει έναν τέτοιο φόρο σε όλη την Ευρώπη, δήλωσε την Κυριακή ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον μιλώντας στο BBC.

«Εάν οι Γάλλοι θέλουν να επιβάλουν έναν τέτοιο φόρο στην χώρα τους, είναι ελεύθεροι να το κάνουν» είπε ο Κάμερον, ωστόσο συμπλήρωσε πως η ιδέα ενός νέου ευρωπαϊκού φόρου, που δεν θα επιβληθεί σε όλα τα κράτη, είναι παράλογη και θα την μπλοκάρει.

«Αν ο υπόλοιπος κόσμος δεν συμφωνήσει ταυτόχρονα σε έναν τέτοιο φόρο, τότε δεν θα το προχωρήσουμε» δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η χώρα του θα προχωρήσει στη θέσπιση του φόρου Τόμπιν επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, ακόμη και χωρίς τους Ευρωπαίους εταίρους της Γαλλίας, απαντώντας έτσι στη σθεναρή αντίσταση της Βρετανίας.