19 Ιανουαρίου 2012

Ξέρει κάτι παραπάνω για την ΑΟΖ, ο υβριστής του Καραμανλή που σήμερα κάνειτο ΝΔίτη στη φυλλάδα τη "Δημοκρατία", Τασιόπουλος;

Ο Τασιόπουλος είναι περίεργη δημοσιογραφική περίπτωση
και πάντα κρατάμε πολλές επιφυλάξεις για όσα γράφει.

ΕΜΕΙΣ
δεν ξεχνάμε
ότι ο Μενέλαος Τασιόπουλος ήταν ο δημιουργός ενός από τα πιο κατάπτυστα άρθρα
που γράφτηκαν ποτέ για τον Καραμανλή και που το έκαναν σημαία τα πασόκεμον.Ήταν στις 5/9/2009 όταν δημοσίευε στην "ΑΞΙΑ" το άρθρο με τίτλο
ανθρωπάκος από τη Ραφήνα" και προξενούσε παραλήρημα χαράς
στους οπαδούς του "Λεφτά Υπάρχουν".

Αυτά δεν τον εμπόδισαν να αρθρογραφεί σήμερα στη "Δημοκρατία",
μια εφημερίδα που προσπαθεί να πιάσει τον κόσμο της ΝΔ
και συνήθως έχει πολύ σκληρή γραμμή εναντίον του πασόκ (!!!).

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012 ο Τασιόπουλος γράφει ένα πολύ παράξενο,
για την εποχή και την εφημερίδα, άρθρο σχετικά με την ΑΟΖ
με ακόμα πιο παράξενο επίλογο.

Το βάζουμε αυτούσιο :


Το deal για την ΑΟΖ και το Καστελόριζο

Η Αθήνα, δια της σιωπής, επιτρέπει στην Άγκυρα να μπει
στην περιοχή και να ορίσει δική της Ζώνη.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν συνεχίζει την προηγούμενη πολιτική της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και Παπανδρέου μόνον μη διαπραγματευόμενη με την τρόικα και παίρνοντας μέτρα ύφεσης και απαξίωσης της κεφαλαιακής βάσης της Ελλάδας στη δημόσια και τις ιδιωτικές περιουσίες, αλλά ακολουθεί μονομερή ενδοτική πολιτική και σε σχέση με την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, φοβούμενη τυχόν ένταση με την Άγκυρα, η Αθήνα, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, δείχνει ότι με την ακινησία και την απάθεια στην εξωτερική πολιτική θα κάνει μια μέγιστη παραχώρηση προς την Τουρκία.

Ουσιαστικά η Ελλάδα αποφεύγει στο παρόν τη θέσπιση ΑΟΖ. Άρα δεν μπαίνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το πώς οριοθετούνται οι ΑΟΖ των γειτονικών χωρών που συναντώνται στα διεθνή ύδατα, έξω από το Καστελόριζο.

Από ελληνικής πλευράς υπάρχει η δέσμευση Σαμαρά, ότι, όταν έρθει στη διακυβέρνηση της χώρας, αφού δηλαδή γίνουν εκλογές και προκύψει κυβέρνηση Ν.Δ., θα προχωρήσει σε μια δήλωση θέσπισης ελληνικής ΑΟΖ. Αυτό όμως δεν θα συμβεί άμεσα, αλλά σε διάστημα κάποιων, έστω λίγων, μηνών.

Αντίθετα, τώρα η Αίγυπτος ανακοίνωσε ότι αρχίζει συνομιλίες με την Τουρκία και την Κύπρο για συμφωνία οριοθέτησης των μεταξύ τους ΑΟΖ. Το εντυπωσιακό του πράγματος είναι ότι στην ανακοίνωση αυτή του Καΐρου, που έχει προσωρινή στρατιωτική κυβέρνηση, δε ν υπήρξε καμιά αντίδραση ούτε από τη Λευκωσία ούτε από την Αθήνα. Αυτό δείχνει συνεννόηση μεταξύ τους να επιτρέψουν στην Τουρκία να αποκτήσει πρόσβαση επί του ελληνικού δικαιώματος της έκτασης της ΑΟΖ, έξω από το Καστελόριζο, αποκλείοντας τη δυνατότητα σύνδεσης της ελληνικής ΑΟΖ με την κυπριακή και αντίστοιχα με εκείνη του Ισραήλ.

Η Αθήνα, διά της σιωπής, επιτρέπει στην Άγκυρα να μπει στην περιοχή και να ορίσει δική της ΑΟΖ, που θα συνδέεται τόσο με την κυπριακή όσο και με την αιγυπτιακή. Πέραν των τυχόν κοιτασμάτων στην περιοχή, που βάσιμα εκτιμάται ότι υπάρχουν, δίδεται χωρίς χα-μία ουσιαστική διαπραγμάτευση η δυνατότητα στην Τουρκία να δεσμεύσει και σε επίπεδο υφαλοκρηπίδας τα συγκεκριμένα «οικόπεδα» στη θάλασσα. Μοιάζει από πλευράς Αθηνών ως φόρος υποτέλειας στη νέα «Υψηλή Πύλη» των Νεοοθωμανών, προκειμένου η Τουρκία να μην αντιδράσει στη θέσπιση ελληνικής ΑΟΖ.

Ασκώντας όμως «μυστική διπλωματία» η Αθήνα και παραχωρώντας γεωπολιτικό δικαίωμα στην Τουρκία, χωρίς καμία διαπραγμάτευση ή δέσμευση από την πλευρά της, ανοίγει τον δρόμο και για άλλες παραχωρήσεις σε βάρος των συμφερόντων της Ελλάδος. Θέματα όπως «γκρίζες ζώνες», δικαιώματα των νησιών ως προς τις ζώνες εθνικής δικαιοδοσίας και ούτω καθεξής, στα οποία η τουρκική επιχειρηματολογία αποκτά πιο σταθερή βάση, μετά την de facto παραχώρηση.

Και μπορεί να έχει προκριθεί ότι η όποια σύνδεση στη μεταφορά φυσικού αερίου ή πετρελαίου από τις ΑΟΖ του Ισραήλ ή της Κύπρου προς την Ευρώπη, μέσω Ελλάδος, θα γίνει με τερματικούς σταθμούς και όχι με την κατασκευή αγωγού, όμως το ελληνικό σύνορο με τις ΑΟΖ της Κύπρου και της Αιγύπτου και ο περιορισμός της Τουρκίας από τη νοτιοανατολική Μεσόγειο απέκλειε το ενδεχόμενο της ύπαρξης αγωγών από το μέτωπο της Β. Αφρικής, οι οποίοι, μέσω Κύπρου -άρα και Ισραήλ-, θα καταλήγουν στο τουρκικό Τσεϊχάν, όπου καταλήγει και ο αγωγός από τον Καύκασο και το Μπακού, δίδοντας στην Τουρκία τον χαρακτήρα του κυρίαρχου ενεργειακού κόμβου στην Ανατολή της Ευρώπης.

Το χειρότερο είναι ότι αυτά συμβαίνουν με την παρουσία του προερχόμενου από τη Ν.Δ. κ. Δήμα στο υπουργείο Εξωτερικών και όχι, για παράδειγμα, του «κηπουρού» του Γ. Παπανδρέου κ. Δρούτσα.

Για δείτε
κάτι περίεργα
πράγματα ...

korinthix.blogspot.com