09 Ιανουαρίου 2012

Άγρια μπινελίκια Κουλούρη σε "Χρηστάκη και Γιωργάκη"

Την οργισμένη αντίδραση του Κίμωνα Κουλούρη προκάλεσε η κίνηση του Χρήστου Παπουτσή να δεχτεί σήμερα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τους τέσσερις αστυνομικους της ομάδας ΔΙΑΣ που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, το Σάββατο το βράδυ στην οδό Καλιρρόης, και να τους συγχαρεί για τη στάση τους.
"Κάλεσα τον ίδιο τον αστυνομικό και τους άλλους συναδέλφους του και τους έδωσα συγχαρητήρια για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν αυτήν την υπόθεση. Χωρίς να χαριστούν σε κανέναν. Στην ιδιότητα κανενός. Και τήρησαν τον νόμο έτσι ακριβώς όπως έπρεπε. Ήταν μια κίνηση συμβολική, ένα μήνυμα προς όλους" δήλωσε ο υπουργός αναφερόμενος στη συνάντηση.

Ο Κίμων Κουλούρης πέρασε στην αντεπίθεση, επιστρατεύοντας οξύ και ειρωνικό ύφος. "Αλήθεια, Χρήστο Παπουτσή τους συνεχάρεις διότι μπροστά στο 15χρονο παιδί μου, που το ξέρεις καλά, άρπαζαν από το μανίκι τον πατέρα τους να τον πετάξουν έξω από το αυτοκίνητο; Τους συνεχάρεις, Χρηστάκη Παπουτσή, γιατί περικυκλώθηκε αυτό το αυτοκίνητο από 30 αστυνομικούς ειδικών δυνάμεων με ειδικό σήμα; Τους συνεχάρεις Χρηστο Παπουτσή γιατί εξύβριζαν και ασχημονούσαν μπροστά σε έναν πολίτη που λέγεται Κίμων Κουλούρης;" είπε.

Και πρόσθεσε: "Αλλά άκουσε Χρήστο Παπουτσή, να εξηγηθούμε. Αποδεικνύεσαι αγνώμων, γιατί έλεγες πολλές φορές ότι 'στον Κουλούρη οφείλω την εξέλιξή μου που με γνώρισε στον Ανδρέα Παπανδρέου'. Και έχεις μίσος μαζί μου, έχεις το μίσος του κομπλεξικού, το μίσος του ανθρώπου που παρά την επιμονή σου και τις πιέσεις δεν δέχτηκα να συμπορευθώ στην επιλογή σου να βγάλεις τον Γιωργάκη Παπανδρέου".

Στις κατάθεσή του, ο άνδρας της ομάδας ΔΙΑΣ ο οποίος τραυματίστηκε υποστηρίζει ότι ο πρώην υπουργός παραβίασε κόκκινο φανάρι, αντέδρασε στον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί και έβαλε μπροστά το αυτοκίνητό του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι.

Ο Κίμων Κουλούρης διαψεύδει τον αστυνομικό και προαναγγέλλει αγωγές εναντίον όλων όσοι -όπως λέει- τον συκοφάντησαν. "Αν έγινε ατύχημα, αμφιβάλλω πλήρως. Ούτε καν πειράχτηκε το πόδι του γιατί αν ένα όχημα 1,5 τόνου πέσει σε έναν άνθρωπο δεν θα του κάνει στραμπούληγμα" αναφέρει.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Κουλούρης, από την κατάθεση του 25χρονου αστυνομικού προκύπτει πως "δέχεται ότι αν έγινε ό,τι έγινε, δεν υπήρχε δόλος, δεν υπήρχε καμία καταδίωξη, όπως αυτό που ισχυρίζονται οι ειδικοί φρουροί" και ότι ο ίδιος δεν παραβίασε παρά ένα φανάρι, "αν το παραβίασα κι αυτό" όπως λέει.

Η προϊσταμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου διέταξε σήμερα προκαταρκτική έρευνα, μετά το υπόμνημα που κατέθεσε το σωματείο των ειδικών φρουρών.