Ως γνωστόν ΔΝΤ και Γερμανία ζητάνε από το IIF να αποδεχθεί επιτόκιο κάτω του 3% δηλ. πολύ χαμηλότερο από αυτό που έχει συμφωνήσει η ελληνική Κυβέρνηση με τους τραπεζίτες, για τα νέα ομόλογα που θα πάρει μετά το κούρεμα. Κι όμως το ΣΚΑΪ πχ. δεν αναφέρει καθόλου το γεγονός στο παρακάτω σημερινό του άρθρο!!!
Διαβάστε για να φρίξετε τι ταΐζουν τους αδαής που δεν ψάχνουν:
Αναληθή χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα περί αιφνιδιαστικής αναχώρησης του επικεφαλής του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοπιστωτικής (ΙΙF) Τσαρλς Νταλάρα, το Ινστιτούτο, επισημαίνοντας ότι η αναχώρηση των κυρίων Νταλάρα και Ζαν Λεμιέρ για το Παρίσι ήταν προγραμματισμένη και οφείλονταν σε προσωπικές του υποχρεώσεις.
Οι εντατικές συνομιλίες του έλληνα υπουργού Οικονομικών με τον Τσαρλς Νταλάρα, θα συνεχιστούν και την Κυριακή τηλεφωνικά όπως πληροφόρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τους δημοσιογράφους κατά την αποχώρησή του από το Μέγαρο Μαξίμου το Σάββατο.
Από την πλευρά του και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Φρανκ Βόγκλ διέψευσε ότι οι συνομιλίες με την Αθήνα διακόπηκαν αναπάντεχα.
Στο μεταξύ, τόσο το IIF, όσο και κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος, αλλά η όποια συμφωνία χρειάζεται την έγκριση της Ευρωζώνης, του Βερολίνου και του ΔΝΤ προτού εγκριθεί η νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα ύψους 130 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, ΔΝΤ, ΕΚΤ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή αντιδρούν στη κατ’ αρχήν συμφωνία Αθήνας και Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), καθώς θεωρούν ότι δεν εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά πρότεινε στις διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες πιστωτές επιτόκιο που διαμορφώνεται στο 3,5% για τα ομόλογα λήξεως έως το 2014, στο 3,9% για τα ομόλογα διάρκειας έως το 2020 και στο 4,6% για τα ομόλογα που λήγουν μετά το 2021. Επίσης, προβλέπεται δεκαετής περίοδος χάριτος, ενώ τα νέα ομόλογα θα υπαχθούν τελικά στο Βρετανικό Δίκαιο.
Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, η τρόικα προβάλλει έξι βασικές απαιτήσεις για να δώσει τη συγκατάθεσή της αναφορικά με τη χρηματοδότηση του PSI+ και τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης.
Το ενδιαφέρον τους εστιάζεται στη μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα και τις ΔΕΚΟ, στην περικοπή των επικουρικών συντάξεων, στην κατάργηση των ωριμάνσεων, στο ψαλίδισμα του 13ου και του 14ου μισθού, στο κλείσιμο κρατικών φορέων με απόλυση προσωπικού (8.000 με 10.000) και στην πλήρη απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.
Πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters εκτιμούσε ότι είναι αδύνατο να υπάρξει συμφωνία πριν την επόμενη εβδομάδα λέγοντας ότι «τα πράγματα είναι περίπλοκα, ερχόμαστε όλο και πιο κοντά σε ό,τι αφορά τα νούμερα, ωστόσο υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά».
Μιλώντας αποκλειστικά στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) o επικεφαλής της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν εκτιμά ότι το κούρεμα του ελληνικού χρέους θα έχει μακροπρόθεσμα μεγάλο κόστος για τη Ευρώπη.