22 Ιανουαρίου 2012

Scarification: "body art" με πολλά αίματα για λαλημένους (βίντεο ανατριχίλα)

Αίμα, δάκρυα και ουλή. Μπροστά στο νέο trend του χαραγμένου κορμιού με νυστέρι, το τατουάζ μοιάζει με χάδι. Η τεχνοτροπία του scarification αναγάγει τις ουλές σε τέχνη. Και μη χειρότερα.


Το καλοκαίρι στην παραλία είσαι δακτυλοδεικτούμενος. Ξέρεις γιατί; Πάνω στο κορμί σου δεν έχεις ούτε ένα τατουάζ. Η μόδα που για άλλους είναι τέχνη και για κάποιους χόμπι, κατά γενική ομολογία, ωστόσο, έχει γίνει «σούπα». Καιρός, λοιπόν, να περάσεις σε άλλο επίπεδο. Αν το τραβάει ο οργανισμός σου και μια λόξα την έχεις, πέρνα κατευθείαν στο scarification. Πρόκειται για τον πλέον αρρωστημένο τρόπο να χαράξεις μια για πάντα το δέρμα σου. Δεν χρειάζεσαι ούτε μελάνι, ούτε λέιζερ, ούτε τίποτα που να κάνει το μέρος του κορμιού σου καλαίσθητο.


Τα πράγματα εδώ είναι πρωτόγονα. Με μοναδικό απαραίτητο εργαλείο ένα λεπτό μαχαίρι ή μια χειρουργική λεπίδα, αυτοτραυματίσου και φτιάξε το σχέδιο που θέλεις πάνω στο σώμα σου. Έτσι απλά. Οι σχηματισμένες ουλές που έχεις μόλις χαράξει, όση ώρα λογικά πεθαίνεις στον πόνο, αποτελούν τη νέα «προχώ» εξέλιξη του body art. Μπορεί να μην είναι τόσο διαδεδομένη, ωστόσο αυτή η εναλλακτική μορφή τατουάζ κρατά τις ρίζες της από τις τελετουργικές συνήθειες χωρών της αφρικανικής ηπείρου.


Αν ήσουν σκλάβος, αν παντρευόσουν, αν ήσουν αγόρι και ενηλικιωνόσουν, αν πίστευες σε μια θρησκεία, αν συμμετέχεις σε μια αδελφότητα, σε σημάδευαν. Εν ολίγοις, οι αρχέγονοι λαοί της Αφρικής είχαν εύκαιρη την ουλή σε κορμί και πρόσωπο σχεδόν για κάθε περίσταση. Φαίνεται, λοιπόν, πως το brutal συνήθειο επανήλθε και αυτή τη φορά έχει πέραση σε πολλούς τρελούς ανά τον κόσμο. Γιατί μια βίδα έχει σίγουρα λασκάρει, όταν επιλέγεις να αποτυπώσεις ένα σχέδιο, μια λέξη, οτιδήποτε χαράζοντας το δέρμα σου με νυστέρι και στο τέλος να πιστεύεις μάλιστα ότι το αποτέλεσμα είναι ωραίο.

Δυνατότητα αφαίρεσης της ανατριχιαστικής ουλής πέραν της πλαστικής επέμβασης δεν υπάρχει. Για αυτό σκέψου το καλά προτού σημαδευτείς μόνιμα σε κόκκινο φόντο. Και σε περίπτωση που αναρωτιέσαι αν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης, φυσικά και υπάρχει! Για όσες μέρες η πληγή παραμένει ανοιχτή, τα μικρόβια βρίσκουν γόνιμο έδαφος για να αναλάβουν δράση. Οι ειδήμονες του scarification προτείνουν να προφυλάξεις την ουλή σου με το απολύτως τίποτα καθώς οποιοσδήποτε τρόπος φροντίδας ενδέχεται να παραμορφώσει το σχέδιο σου.


Προσοχή, οι εικόνες σοκάρουν. Είναι τόσο ανατριχιαστικές όσο και το βίντεο που ακολουθεί. Γιατί τελικά είναι ατελείωτα τα ψυχολογικά τραύματα, όπως αμέτρητοι είναι και οι τρελοί εκεί έξω.





Νίκη Ρωμανού
cosmo.gr