10 Ιανουαρίου 2012

Ευρωπαϊκά εύσημα για πρωτοβουλία του Β. Μιχαλολιάκου

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, ο Δήμος Πειραιά κατάφερε να έχει μια ευρωπαϊκή επιτυχία, που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών, που ζουν και εργάζονται στον Πειραιά.


Συγκεκριμένα εγκρίθηκε, από τη Διαχειριστική Αρχή του ευρωπαϊκού προγράμματος INTERREG IVC, πρόταση του Δήμου Πειραιά για τη βιώσιμη κινητικότητα και την προώθηση της ποδηλασίας.

Στο πρόγραμμα "CycleCities" του Δήμου Πειραιά, που θα υλοποιηθεί σε 3 έτη, με προϋπολογισμό 1,7 εκ. ευρώ, ο Δήμος Πειραιά ηγείται ευρωπαϊκής κοινοπραξίας, στην οποία εγκρίθηκε χρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας INTERREG IVC.

Το ποδήλατο είναι ένα μέσο μεταφοράς για εκατομμύρια πολίτες στην Ευρώπη και οι σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις σχεδιάζουν τρόπους ενίσχυσης της χρήσης του, συμπληρωματικά με τη δημόσια συγκοινωνία. Ο Πειραιάς, ως επικεφαλής εταίρος της ευρωπαϊκής συνεργασίας με τη Λισσαβόνα (Πορτογαλία), το Γκντασκ (Πολωνία), τη Γένοβα (Ιταλία), το Λονδίνο (Μέρτον), τη Λειψία (Γερμανία) και άλλες πόλεις, θα αναπτύξουν δράσεις ενίσχυσης του ποδηλάτου.

Το έργο χρηματοδοτείται 100% από το πρόγραμμα INTERREG IVC και την Ελληνική Δημοκρατία. Σε μια εποχή που η Ελλάδα βάλλεται, ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Μιχαλολιάκος δίνει το παράδειγμα αξιοποίησης των κοινοτικών κονδυλίων και μάλιστα στον πολύ δύσκολο στίβο των προγραμμάτων που αξιολογούνται απευθείας από τις Βρυξέλλες.

newsbomb.gr