Τρεις Έλληνες ανάμεσα στους επιβάτες (οι Γ.Σ., Μ.Σ. και Γ.Σ.) είναι καλά στην υγεία τους.
Τις έρευνες για τους 69 αγνοούμενους του ναυαγίου του Costa Concordia, κρουαζιερόπλοιου που προσάραξε σε αβαθή σε μικρή απόσταση από τις ακτές της Τοσκάνης τα ξημερώματα του Σαββάτου, συνεχίζουν με υποβρύχιες ομάδες τα συνεργεία διάσωσης, φοβούμενα πως δεκάδες μπορεί να έχουν εγκλωβιστεί στο κύτος του κρουαζιερόπλοιου.
Οι διασωθέντες περιγράφουν σκηνές χαοτικής εκκένωσης του πλοίου μέσα σε γενικευμένο πανικό, κατηγορώντας τη διοίκηση του πληρώματος για εγκληματική ολιγωρία. Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος τριών επιβαίνοντων.
Οι ιταλικές αρχές ανάφεραν το Σάββατο πως οι δύτες ερευνούσαν το βυθισμένο μέρος του κρουαζιερόπλοιου για τον εντοπισμό των αγνοουμένων. Ο κυβερνήτης του πλοίου, Κόσιμο Νικάστρο, υποστήριξε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις πως επιβάτης ή μέλος του πληρώματος μπορεί να έχει εγκλωβιστεί.
Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 4.234 άτομα. Από αυτούς διασώθηκαν 4.162, ενώ βρέθηκαν οι σοροί τριών θυμάτων -δύο Γάλλων επιβατών και ενός Περουβιανού, μέλους του πληρώματος. Οι υπόλοιποι 69 συνέχιζαν να αγνοούνται 18 ώρες μετά το ναυάγιο.
Αρκετές αναφορές επιβατών συγκλίνουν στο ότι για τρία τέταρτα το πλήρωμα καθησύχαζε τους επιβάτες λέγοντας πως το ρεύμα είχε κοπεί εξαιτίας «απλού τεχνικού προβλήματος». Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι επιβάτες αναφέρουν επίσης πως η καθέλκυση των λέμβων καθυστέρησε τόσο που όταν πια αποφασίστηκε δεν μπορούσε να γίνει επειδή το πλοίο είχε ήδη πάρει μεγάλη κλίση.
Σημαντικός αριθμός επιβατών διασώθηκε από σκάφη κατοίκων της γύρω περιοχής αλλά και με τη βοήθεια ελικοπτέρων ενώ ορισμένοι επιβάτες, μέσα στον πανικό, βούτηξαν στη θάλασσα.