13 Ιανουαρίου 2012

Πολιτικό Συμβούλιο: «Ανοίγει τα χαρτιά» του ο Γ. Παπανδρέου (λέμε τώρα...)

Σε λίγο ξεκινάει η κρίσιμη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, όπου ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα των εσωκομματικών εξελίξεων για την προεδρία του κόμματος.


Οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι ο κ. Παπανδρέου, που φέρεται έτοιμος να αποσύρει την πρότασή του για διαρχία, θα προτείνει η εκλογή νέου προέδρου να γίνει μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για το PSI και της νέας δανειακής σύμβασης, πιθανότατα στις 11 Μαρτίου.

Επτά στελέχη της κυβέρνησης και βουλευτές ζητούν την παραμονή της κυβέρνησης Παπαδήμου και μετά την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, έως τον Οκτώβριο του 2013.

Άλλοι 20 βουλευτές ζητούν από το Εθνικό Συμβούλιο του κομάντος, που συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο, άμεση και καθαρή λύση στο θέμα της ηγεσίας. Ένας από αυτούς, ο Νάσος Αλευράς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι θεωρεί πολύ χρήσιμο το να είναι σαφή τα πράγματα στο κόμμα μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι και το ΠΑΣΟΚ να πάει σε μια καθαρή λύση, μετά το PSI, την επόμενη εβδομάδα.

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός, Στέφανος Τζουμάκας.

Νωρίτερα ο Γιώργος Παπανδρέου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, και επανέλαβε την ανάγκη οι πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν ενεργά την κυβέρνηση χωρίς δεύτερη σκέψη.

Όπως τόνισε, οι επόμενες εβδομάδες είναι ένας αγώνας διαρκής σχετικά με την κρίσιμη μάχη που δίνει η χώρα για να κλειδώσει η ιστορική -όπως τη χαρακτήρισε- συμφωνία που θα άρει σημαντικό βάρος από την πλάτη του ελληνικού λαού και θα θέσει τις βάσεις για κοινωνική συνοχή.

Την Πέμπτη το βράδυ, ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό.

ΣΚΑΪ