10 Ιανουαρίου 2012

ΣΟΚ! Το LSD και οι αυξημένες αντοχές του αθλητή πρωθυπουργού!

[Επαναλαμβάνουμε πάλι: Κάθε ομοιότητα με Πρωθυπουργό, βαλκανικής χώρας που φημίζεται για τα αθλητικά του προσόντα, είναι τυχαία εξάλλου το σενάριο μιλάει για αφρικανική χώρα Μπανανία]
Διαβάζοντας χθες για το σενάριο που ετοιμάζει ο φέρελπις νέος με υπόθεση: Πρωθυπουργός έπινε LSD και ψυχοτρόπες ουσίες στο ιδιωτικό αεροσκάφος επιχειρηματία…
Οφείλω να τονίσω ότι σύμφωνα με επιστημονικά συμπεράσματα, το LSD αυξάνει την γνήσια βιολογική αντοχή. 

Σε παρακαλώ λοιπόν να ενημερώσεις τον σεναριογράφο πως εάν ο πρωθυπουργός της Αφρικανικής χώρας που αναφέρει έκανε όντως χρήση LSD, θα χαρακτηριζόταν όχι από υποτονικές αντιδράσεις αλλά αντίθετα από τεράστια αντοχή που θα εκφραζόταν πιθανότατα από τα αντίστοιχα αθλήματα.

Άρα ο σεναριογράφος πρέπει είτε να αντικαταστήσει το ναρκωτικό με κάτι άλλο (π.χ. οπιούχα) ή να παρουσιάσει τον πρωθυπουργό ως υπερδραστήριο sportsman.

Για του λόγου το αληθές:

Η εξοικείωση με τη χρήση του φαρμάκου, και με τις ψυχικές μεταβολές που επιφέρει ίσως δικαιολογεί ως προς έναν βαθμό την αντοχή στις φαρμακολογικές του δράσεις. Φαίνεται, όμως, ότι έχουμε να κάνουμε μάλλον με γνήσια βιολογική αντοχή, δηλαδή με κάποιο βασικό βιοχημικό μηχανισμό που οδηγεί σε μικρότερη ευαισθησία του οργανισμού στο φάρμακο.

Μετά την διακοπή του LSD, σε διάστημα μίας εβδομάδας εξαφανίζεται και η αντοχή. Το LSD αποτελεί αξιοσημείωτη εξαίρεση ψυχοτρόπου φαρμάκου που εγκαθιστά αντοχή, αλλά δε δημιουργεί σωματική εξάρτηση, δηλαδή η διακοπή του δε συνοδεύεται από στερητικά φαινόμενα.

Η επίδραση του LSD στην ψυχική σφαίρα είναι απροκαθόριστη, επειδή εξαρτάται από ατομικούς παράγοντες συμπεριφοράς, από τυχόν προηγούμενες εμπειρίες, από τη γενικότερη στάση, τις προσδοκίες και τα κίνητρα που οδήγησαν στη λήψη του φαρμάκου. Δεν πρέπει, άλλωστε, να παραβλέπεται και ο ρόλος της ομάδας μέσα στην οποία γίνεται η χρήση. Αυτό ισχύει ειδικά για τα ψευδαισθησιογόνα εκείνα που έχουν κατά καιρούς αποτελέσει κοινό σημείο αναφοράς για διάφορα θρησκευτικά και άλλα κινήματα.

Πηγή: http://www.multiforums.gr/sciences/viewthread.php?tid=1341&page=11
http://olympia.gr/2012/01/10/lsd-prime-minister/