28 Ιανουαρίου 2012

Κεφαλογιάννης: Η Κυβέρνηση να λάβει όλα τα μέτρα για την παραμονή του ΕΝΙSA στο Ηράκλειο

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών κατέθεσε στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης με την οποία του ζητεί να ενημερώσει την εθνική Αντιπροσωπεία και τον κρητικό λαό ποια συγκεκριμένα μετρά πρόκειται να λάβει η Κυβέρνηση για την οριστική επίλυση του θέματος αυτού, δεδομένου ότι ο ΕΝΙSA είναι ο μοναδικός οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εδρεύει στην Ελλάδα.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Απομάκρυνση της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας δικτύων και πληροφοριών από το Ηράκλειο-ΕΝΙSA

Κάθε έξη μήνες επαναλαμβάνονται στις Βρυξέλλες οι αρνητικές εισηγήσεις ευρωπαίων γραφειοκρατών που ζητούν από την ευρωπαϊκή επιτροπή την απομάκρυνση του ΕΝΙSA από το Ηράκλειο.

Οι κινητοποιήσεις των Ελλήνων Ευρωβουλευτών με τη συμπαράσταση της Ελληνίδας Επίτροπου «διασώζουν» την τελευταία στιγμή την έδρα του ΕΝΙSA στο Ηράκλειο.

Προ ολίγων ήμερων αποφασίστηκε ότι ο οργανισμός παραμένει στο Ηράκλειο εφόσον η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός δεσμευτεί για την υλοποίηση μιας σειράς θεμάτων που εκκρεμούν.

Ερωτασθε ποια συγκεκριμένα μετρά πρόκειται να λάβει η Κυβέρνηση για την οριστική επίλυση του θέματος αυτού, δεδομένου ότι ο ΕΝΙSA είναι ο μοναδικός οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εδρεύει στην Ελλάδα?