15 Φεβρουαρίου 2012

Σιγά μην έλεγαν "ΝΑΙ": «Όχι» στη μείωση των συντάξεων κατά 20%, λένε οι κοπρίτες

[Δείτε κάτι ρεμάλια που έχουν και δικαιώματα στην περιουσία του λαού... 600 εκ ευρώ το χρόνο πληρώνει το Κράτος στο Ταμείο τους... ας είναι καλά ο Σημίτης]

Την αντίθεσή τους στις προτάσεις για μείωση των συντάξεων της ΔΕΗ κατά 20% εκφράζουν η ΓΕΝΟΠ και η Ομοσπονδία των συνταξιούχων της Επιχείρησης.

Η ΓΕΝΟΠ και η ΠΟΣ/ΔΕΗ χαρακτηρίζουν παράνομο το όριο των 600 εκατ. ευρώ τον χρόνο που τέθηκε στη χρηματοδότηση του Οργανισμού Ασφάλισης Προσωπικού/ΔΕΗ από τον κρατικό προϋπολογισμό, η οποία δίνεται έναντι της περιουσίας του ταμείου που είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της Επιχείρησης.

Η αξία της περιουσίας σύμφωνα με την τελευταία αναλογιστική μελέτη ξεπερνά τα 11,9 δισ. ευρώ και τα χρήματα για τις συντάξεις και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που καταβάλει ο προϋπολογισμός αφαιρούνται λογιστικά από την περιουσία αυτή, επισημαίνουν

Οι δύο οργανώσεις αναφέρουν επίσης σε επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη ότι «οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ εξαιτίας της πλήρους ασέβειας στους νόμους και τα όσα αυτοί ορίζουν για το ασφαλιστικό της ΔΕΗ, κατάντησαν ζητιάνοι και ανασφάλιστοι, χωρίς φάρμακα, χωρίς περίθαλψη και χωρίς εφάπαξ».