15 Φεβρουαρίου 2012

"Bild": Προτρέπει σε αγορά ελληνικών ομολόγων


 Bild : Προτρέπει σε αγορά ελληνικών ομολόγων

Τους αναγνώστες της προτρέπει η γερμανική εφημερίδα σήμερα, για δεύτερη φορά τον τελευταίο καιρό, να αγοράσουν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Έχει αγοράσει δύο πακέτα ομολόγων των 5.000 ευρώ, εξηγεί στο δημοσίευμά της η "Bild", εκ των οποίων το ένα λήγει στις 20/3 και το άλλο στις 20/5.


Το πρώτο πακέτο ομολόγων, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, έχει απόδοση 48,5% και το δεύτερο 48,9%! Τα ελληνικά ομόλογα στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ονομάζονται "big fat greek balls", όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA στο Βερολίνο, Παντελής Βαλασσόπουλος. Κανένα άλλο ομόλογο δεν έχει τόσο μεγάλη απόδοση, όμως βασική προϋπόθεση είναι να αποπληρωθούν, πλήρως.


Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται στην Γερμανία, σύμφωνα με τον Π. Βαλασσόπουλο, τεράστια κίνηση μικρομολογούχων, του επιπέδου 3.000 -5.000 ευρώ, οι οποίοι αγοράζουν ελληνικά ομόλογα, λόγω του κέρδους που αποφέρουν.


Σε άλλο δημοσίευμα της, η γερμανική εφημερίδα, αναφέρετε στην ανακοίνωση ενός γερμανικού κολοσσού τουρισμού, ο οποίος χθες έκανε λόγο, για μειώσεις κρατήσεων προς την Ελλάδα, για το καλοκαίρι. Σε σχέση με το 2011 οι κρατήσεις είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο και, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτό οφείλεται στις ταραχές στην Αθήνα αλλά και γενικά στην αστάθεια που υπάρχει στην χώρα.

megatv.com