06 Φεβρουαρίου 2012

Η τρόικα ζητά μειώσεις και στις κύριες συντάξεις... Μαλάκ@@ είναι! Πρέπει να ζητήσουν την πλήρη κατάργησή τους για να τελειώσει επιτέλους η "διαπραγμάτευση"

[Αφού έτσι όπως μας έδεσε ο Γιωργάκης όποιος περνάει μας ρίχνει και έναν πούτ@@... αυτοί γιατί να μη μας τον ακουμπήσουν λίγο;]

Ακόμα και με περικοπή κύριων συντάξεων απειλούν οι εκπρόσωποι της τρόικα-που από τις 8 το βράδυ σήμερα συναντώνται στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο- σε περίπτωση που δεν εξευρεθεί το επιπλέον 1 δισ. ευρώ το οποίο αναζητείται.

Το 1 δισ. ευρώ αναζητείται από περικοπές δαπανών στα υπουργεία, ενώ όπως συζητήθηκε σε σύσκεψη των Γενικών Γραμματέων θα υπάρξει περαιτέρω περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Αξίζει να σημειωθεί πως οι δανειστές έκαναν λόγο ακόμη και για κλείσιμο ενός ή δυο Πανεπιστημίων!

Κυβερνητικές πηγές επιμένουν πως η απειλή για περικοπή κύριων συντάξεων γίνεται προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις υπουργών για περιστολή δημοσίων δαπανών, αλλά και προκειμένου να υπάρξει η μείωση των επικουρικών στο ποσοστό που ζητάει η τρόικα.

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους τροϊκανούς αναμένεται να συζητηθεί και οριστικοποιηθεί το 15σέλιδο-περίπου- κείμενο, στο οποίο θα κληθούν να αποφασίσουν αύριο οι πολιτικοί αρχηγοί.