06 Φεβρουαρίου 2012

Μέρκελ: Στηρίζουμε τα αδελφά πολιτικά κόμματα... εκτός από τη ΝΔ :)

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε φυσιολογικό να υποστηρίζει κόμματα που ανήκουν στην ίδια πολιτική οικογένεια με το δικό της, μετά την υποστήριξη που προσέφερε στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί για την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την άνοιξη.


«Υποστηρίζω τον Νικολά Σαρκοζί καθώς ανήκουμε σε φιλικά κόμματα», είπε η Μέρκελ όταν ρωτήθηκε για το θέμα κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Παρίσι μαζί με το Γάλλο πρόεδρο.

Πρόσθεσε ότι «είναι φυσιολογικό να στηρίζουμε τα φιλικά κόμματα».

Η Μέρκελ υπενθύμισε ότι ο Σαρκοζί την είχε υποστηρίξει το 2009, όταν διεκδικούσε μια δεύτερη θητεία στην καγκελαρία.

Εντωμεταξύ σε συνέντευξη που παραχώρησε στα κανάλια France 2 και ZDF και η οποία πρόκειται να μεταδοθεί το βράδυ της Δευτέρας, η Μέρκελ ρωτήθηκε και για τον σοσιαλιστή υποψήφιο για την προεδρία, τον Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να την συναντήσει.

«Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη» ήταν η απάντηση της καγκελαρίου.

«Δεν ήταν δεδομένο εκ των προτέρων ότι θα συνεργαζόμασταν (με τον Σαρκοζί) σε φιλικό κλίμα. Όμως το κάναμε γιατί είχαμε ιστορική υποχρέωση και γιατί σφυρηλατήσαμε μια προσωπική σχέση», είπε ακόμη η Γερμανίδα καγκελάριος.

Πάντως εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης διευκρίνισε το πρωί της Δευτέρας ότι η καγκελάριος στηρίζει τον Σαρκοζί στην προεκλογική του εκστρατεία με την ιδιότητα του αρχηγού της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) και όχι ως επικεφαλής της κυβέρνησης.