14 Φεβρουαρίου 2012

«Σπίτι μας η ΝΔ»

Μετανιωμένοι εμφανίζονται βουλευτές της ΝΔ που διαγράφηκαν από τη Νέα Δημοκρατία λόγω του ότι καταψήφισαν το Μνημόνιο. Ο Θ.Λεονταρίδης, ο Τ. Καριπίδης από τις Σέρρες και ο Γ. Καρασμάνης από την Πέλλα όχι μόνο διέψευδαν στο εντευκτήριο ότι προσχωρούν σε νέο κόμμα αλλά ήταν έξαλλοι με τις φήμες που κυκλοφορούν και τους φέρουν ως συμμετέχοντες.

«Σπίτι δικό μας ήταν , είναι και θα είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Η ψήφος μας ήταν συνειδητή αλλά το θέμα τελειώνει εκεί. Δεν συμμετέχουμε σε καμία κίνηση, δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε κανέναν εκτός Νέας Δημοκρατίας» έλεγαν, ενώ οι κ. Ζώης και Μαρκόπουλος  διοργανώνουν συγκεντρώσεις για να διερευνήσουν αν οι συνθήκες ευνοούν στο να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχηματισμού…!

Βέβαια, ορισμένοι άφησαν ανοιχτό και παράθυρο να τους φωνάξει ο Σαμαράς και για το λόγο αυτό «δεν βιάζονται»…!

Ανένδοτος ο Σαμαράς





Επίσης, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν, πως υπήρξε επικοινωνία ορισμένων εκ των  “ανταρτών” με το γραφείο του κ. Σαμαρά, οι οποίοι διαμήνυσαν ότι δεν συμφωνούν με την ιδέα για επιστροφή στη δραχμή, όπως υποστηρίζουν μερικοί από τους διαγραφέντες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ωστόσο παραμένει ανένδοτος ως προς την διαγραφή των 21 βουλευτών, καθιστώντας με αυτό το τρόπο σαφές ότι δεν προτίθεται να ανεχθεί φαινόμενα κομματικής απειθαρχίας ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

Στη Συγγρού θεωρούν ότι δεν υπήρχε ένα οργανωμένο σχέδιο με στόχο να πληγεί η ηγεσία και το κόμμα. Αντίθετα, πιστεύουν ότι οι 21 μάλλον νόμισαν ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα προχωρούσε στην διαγραφή τους γι’ αυτό και   είπαν το “όχι” με τόση σιγουριά.

Χαρακτηριστική είναι χθεσινή δήλωση του κ. Μαρκόπουλου στο Real Fm: «Δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμη, αλλά η διαγραφή μου είναι μία πραγματικότητα».

Στο μεταξύ, ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε ήδη από χθες την … προεκλογική εκστρατεία με την σύσκεψη των προεδρείων όλων των νομαρχιακών οργανώσεων στην Συγγρού. Στην σύσκεψη, όπου δεν εκδηλώθηκε καμία διαφωνία ως προς την στρατηγική του κόμματος, ο κ. Σαμαράς κάλεσε το κόμμα να τεθεί σε εκλογικό συναγερμό εν όψει και της ολοκλήρωσης του psi.

Η  ατζέντα του κ. Σαμαρά περιλαμβάνει περιοδείες στις «προβληματικές»  μετά από τις διαγραφές περιφέρειες, τηλεοπτικές εμφανίσεις  και συνεντεύξεις.

Ιδιαίτερο συμβολισμό αποδίδουν τέλος συνεργάτες του κ. Σαμαρά στην χθεσινή του δήλωση για τους κουκουλοφόρους (“θα τους ξεσκεπάσω”) και στην σημερινή του επίσκεψη στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου νοσηλεύονται οι αστυνομικοί που τραυματίσθηκαν στα επεισόδια.

Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν νομίζω να υπάρχουν αστυνομίες, άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που να τραβάνε αυτά που τραβάει η δική μας. Ήρθα να ευχηθώ καλή ανάρρωση στα νέα παιδιά, που τραυματίστηκαν, κάνοντας με φιλότιμο το καθήκον τους».

Πάνος Ζ. – Αντικοινοβουλευτικός
http://www.antinews.gr/2012/02/14/147966