20 Φεβρουαρίου 2012

Φυσικό αέριο & Κυπριακό επί τάπητος στη συνάντηση Σαμαρά-Χριστόφια

«Παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες που διέρχεται σήμερα η Ελλάδα, το Κυπριακό για μας παραμένει κορυφαίο ζήτημα στις προτεραιότητες της εξωτερικής μας πολιτικής» διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, τον Πρόεδρο Χριστόφια.

«Μπορεί να είμαστε δύο διαφορετικές κρατικές οντότητες, όμως, Ελλάδα και Κύπρος ανήκουμε στο ίδιο έθνος. Και αυτό κάνει τη συγκίνηση πολύ μεγαλύτερη και την ανάγκη στήριξης του αγώνα του κυπριακού λαού ακόμη μεγαλύτερη. Ενός αγώνα που πρέπει να δικαιωθεί για μια λύση βιώσιμη, λειτουργική, με ενιαία κυριαρχία, ενιαία διεθνή προσωπικότητα και, βεβαίως, τον τερματισμό της ξένης κατοχής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα, κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι ο υποθαλάσσιος πλούτος σε Κύπρο και Ελλάδα μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξης κοινής στρατηγικής σε ζητήματα οικονομίας για τις δύο χώρες, ενώ αναφέρθηκε και στην πολιτική του αείμνηστου Προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου για την ΑΟΖ: «Η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει αντίστοιχες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, όπως εκείνες που ανέλαβε με την αναγνώριση της ΑΟΖ ο αείμνηστος Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος».

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει το μεσημέρι συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη (του οποίου την πρόσκληση αποδέχθηκε και επισκέφθηκε την Κύπρο) και το απόγευμα διαδοχικές συναντήσεις με την Υπουργό Εμπορίου, τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, τον Πρόεδρο της Βουλής και τον ΓΓ του ΑΚΕΛ.

ΣΤΑΡ