22 Φεβρουαρίου 2012

Στα λόγια έμειναν τα συσσίτια των μαθητών

Στα λόγια έχει μείνει το πρόγραμμα σίτισης των μαθητών του υπουργείου Παιδείας, όπως κατήγγειλε στο ΣΚΑΪ και την εκπομπή Πρώτη Γραμμή ο Κώστας Καρυδάκης, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Αχαρνών.

Όπως σημείωσε δεν υπάρχει καν η σχετική ενημέρωση και σε πολλά σχολεία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, τη λύση προσπαθούν να δώσουν οι σύλλογοι γονέων, ιδιωτικές επιχειρήσεις και οι καθηγητές και δάσκαλοι.

Μάλιστα, τόνισε ότι υπάρχει πρόταση από ιδιωτικό φορέα να παρέχει τροφή και ένδυση σε παιδιά ορισμένων σχολείων της περιοχής, αλλά και αυτό έχει «κολλήσει» στο υπουργείο.

Ο ΣΚΑΪ επικοινώνησε με το υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα με το γραφείο της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου, που απάντησε ότι δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την έναρξη του προγράμματος, ενώ καθορίζονται ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες.

Για αναξιοπιστία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Την πρόθεσή του να φέρει το θέμα στη Βουλή, εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σημειώνοντας ότι είναι θετικός στο να συνυπογράψουν όλα τα κόμματα για να πιέσουν στην επίλυση του προβλήματος.