14 Φεβρουαρίου 2012

Οριζόντιες μειώσεις στις επικουρικές

«Ψαλίδι» σε οριζόντια κλίμακα 15% σε όλες τις επικουρικές συντάξεις από 200 έως 300 ευρώ και μείωση 20% από 300 ευρώ και πάνω, αναμένεται να εξαγγείλει ο υπουργός Εργασίας προκειμένου να εξασφαλιστούν τα 200 από τα 300 εκατ. ευρώ.

Τα υπόλοιπα 100 εκατ. ευρώ θα εξασφαλιστούν από την περικοπή κατά 7% των συντάξεων του ΝΑΤ και με «μαχαίρι» κατά 20% στις κύριες συντάξεις των ΔΕΚΟ και των τραπεζών που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ το μήνα.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Εργασίας η γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, για τα μέτρα που χρειάζεται να ληφθούν προκειμένου να εξευρεθεί από το ασφαλιστικό σύστημα το ποσό των 300 εκατομμυρίων ευρώ που έχει συμφωνηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Κατά τη σημερινή συνάντηση, η τρόικα ζήτησε και έλαβε όλα τα σχετικά στοιχεία για τον αριθμό των δικαιούχων των συντάξεων και τα ποσά τα οποία λαμβάνουν.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, τα μέτρα θα έχουν συμφωνηθεί το αργότερο μέχρι αύριο το μεσημέρι και πάντως πριν από την συνεδρίαση του Eurogroup.