24 Φεβρουαρίου 2012

Δημοσιογραφική ενημέρωση σε... σάουνα των Βρυξελλών έκανε ο Όλι ΡενΑμηχανία προκαλεί στις Βρυξέλλες μία εξαιρετικά πρωτότυπη, επιλεκτική ενημέρωση δημοσιογράφων που διοργάνωσε ο κοινοτικός επίτροπος Όλι Ρεν σε σάουνα που διατίθεται στα μέλη της Κομισιόν. Προσκεκλημένοι ήταν έξι δημοσιογράφοι μεγάλων διεθνών μέσων, στους οποίους ο Όλι Ρεν μίλησε για την οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη, όπως αποκαλύπτει την Παρασκευή η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.
Ο Φινλανδός επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων ζήτησε από τους παριστάμενους δημοσιογράφους απόλυτη εχεμύθεια για τη συνάντηση -που ήταν «μόνο για άνδρες»- και το περιεχόμενό της.

Όμως, η αίθουσα Τύπου των Βρυξελλών, με 1.000 διαπιστευμένους δημοσιογράφους, θεωρείται η μεγαλύτερη παγκοσμίως. Και ένα τέτοιο μυστικό δεν θα αργούσε να έλθει στο φως, όπως λέει η Corriere.

Κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες μία Γερμανίδα δημοσιογράφος ρώτησε τον Όλι Ρεν εάν σκοπεύει να επεκτείνει και στις γυναίκες τις εμπιστευτικές επαφές του με τα μέσα ενημέρωσης. Εμφανώς αμήχανος, ο Ρεν έδωσε μία γενική απάντηση ότι «είναι πάντα ανοιχτός στον Τύπο» και άλλαξε γρήγορα θέμα επανερχόμενος στις οικονομικές προβλέψεις.

Στην ακόλουθη μεσημεριανή ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Κομισιόν δημοσιογράφος της Corriere della Sera ρώτησε τον Ισπανό εκπρόσωπο του Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, εάν είχε προβλεφθεί και... dress code για τη συνάντηση.

Αμήχανος ο Αλταφάζ περιορίστηκε να πει πως δεν πρόκειται για ένα ζήτημα για το οποίο πρέπει να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες «καθώς όλοι γνωρίζουν τις φινλανδικές συνήθειες».
Newsroom ΔΟΛ