09 Φεβρουαρίου 2012

Γ. Μανιάτης: Συνεδρίαση Βουλής για τα μεταλλεία χρυσού στο Κιλκίς

Να συνεδριάσουν από κοινού η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής - Εμπορίου και η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος, για την εκμίσθωση του μεταλλείου χρυσού στην περιοχή Βάθης - Γερακαριού στο Κιλκίς, ζητά ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, με επιστολή που απέστειλε σήμερα στους Προέδρους των δύο Επιτροπών, Θανάση Παπαγεωργίου και Κώστα Καρτάλη.


Ο κ. Μανιάτης σημειώνει ότι έχει προηγηθεί εκτενής ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας ενώ επαναλαμβάνει τη δέσμευση της κυβέρνησης για κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή, εφόσον υπάρξουν ενδιαφερόμενοι επενδυτές και ανάδοχος.

Το ΥΠΕΚΑ έχει δεσμευθεί επίσης ότι το Δημόσιο θα χρηματοδοτήσει τη λειτουργία Ειδικής Επιτροπής Επιστημόνων (περιβαλλοντολόγων, γεωλόγων, μηχανικών μεταλλείων, κ.ά.) που θα επιλεγούν από τους φορείς της κοινωνίας του Κιλκίς και θα λειτουργεί ως συμβουλευτικό όργανο της τοπικής κοινωνίας.

«Θεωρώ πως είναι χρήσιμο, η διαβούλευση να κορυφωθεί στο ανώτερο όργανο δημόσιου διαλόγου της Δημοκρατίας μας, το Εθνικό Κοινοβούλιο, με τη συμμετοχή τόσο των μελών των δύο Επιτροπών και των βουλευτών του Κιλκίς, όσο και όλων των θεσμικών εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, καθώς και επιστημόνων που μπορούν να φωτίσουν όλες τις περιβαλλοντικές, οικονομικές και αναπτυξιακές πτυχές του ζητήματος», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Μανιάτης.

Ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του μεταλλείου προκηρύχθηκε τον Ιανουάριο και οι προσφορές πρόκειται να κατατεθούν στις 14 Μαρτίου.