07 Φεβρουαρίου 2012

Κλειστή μέχρι το Σάββατο η νέα εθνική οδός Πατρών-Κορίνθου

Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από την παλαιά εθνική οδό, όπου εκεί έχουν αντιμετωπιστεί τα κατολισθητικά φαινόμενα.

Κλειστή μέχρι το προσεχές Σάββατο θα μείνει η εθνική οδός Πατρών-Κορίνθου στο ύψος του Διακοπτού, λόγω των κατολισθήσεων που έχουν σημειωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση αυτή ελήφθη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί συνολικά το πρόβλημα των κατολισθήσεων στην περιοχή της εθνικής οδού.


Για όσο διάστημα θα παραμείνει κλειστή η νέα εθνική οδός, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από την παλαιά εθνική μέσω εκτροπών. Ειδικότερα τα αυτοκίνητα που θα έχουν κατεύθυνση προς Πάτρα, θα μπαίνουν στην παλαιά εθνική οδό μέσω του κόμβου Καλαβρύτων, ενώ τα αυτοκίνητα που θα έχουν κατεύθυνση προς Αθήνα, θα κατευθύνονται στην παλαιά εθνική, μέσω του κόμβου του ανατολικού Αιγίου. Επίσης όπως ανακοίνωσε η ''Ολυμπία Οδός'' αποφασίστηκε η αναστολή της είσπραξης των διοδίων.

Στο μεταξύ, την άμεση λήψη μέτρων στον χείμαρρο Θολοπόταμο, στην περιοχή της Αιγείρας ζήτησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας από την ΕΡΓΟΣΕ. Οι πρώτες εκτιμήσεις των μηχανικών της Περιφέρειας που διενήργησαν αυτοψία στο σημείο αναφέρουν ότι η υπερχείλιση του χειμάρρου, απ' την οποία προκλήθηκαν ζημιές σε δίκτυα υποδομών και ιδιωτικές περιουσίες, οφείλεται σε κατάρρευση ξυλότυπου κατασκευής έργου της ΕΡΓΟΣΕ.

Στο μεταξύ, λόγω της έντονης βροχόπτωσης δημιουργήθηκαν προβλήματα σε αρκετές περιοχές της Αιγιάλειας. Ειδικότερα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα σε Αίγιο, Ακράτα, Διακοπτό, Καμάρες, Ελίκη και Αιγείρα. Στην περιοχή της Ακράτας οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν οκτώ άτομα, που είχαν αποκλεισθεί στα σπίτια τους μετά την υπερχείλιση του ποταμού Θολοπόταμος.

Στην Πάτρα, μηχανήματα του δήμου και της Περιφέρειας αντιμετώπισαν έγκαιρα το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στον ποταμό Χάραδρο, μετά την κατάρρευση τοιχίου στο ύψος της περιοχής του Καστελοκάμπου.