14 Φεβρουαρίου 2012

Στην Επιτροπή Θεσμών ο φάκελος για τις καταγγελίες Πεπόνη-Μουζακίτη

Στα χέρια του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Θανάση Τσούρα, βρίσκεται πλέον ο φάκελος της εξέτασης που διενήργησε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φώτης Μακρής, για τις καταγγελίες των δύο οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη.


Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή, μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών της, είχε εξουσιοδοτήσει τον κ. Τσούρα να ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης να σταλεί το σχετικό πόρισμα, ενώ ανάλογο αίτημα είχε κατατεθεί προ ημερών και από τους πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Λάμπρο Μίχο και Μαρία Κυριακοπούλου. Στην έγγραφη απάντησή του προς τους δύο βουλευτές, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου, υπενθύμιζε ότι ο φάκελος μπορεί να φτάσει στη Βουλή μόνο μετά από αίτημα της Επιτροπής Θεσμών, ή αν υποβληθεί πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Σχετική ερώτηση είχε υποβάλει και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και στην απάντησή του ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε δεσμευτεί ότι θα στείλει άμεσα τα στοιχεία στη Βουλή, μόλις τα παραλάβει το υπουργείο του.