14 Φεβρουαρίου 2012

Κουφάλες Ευρωπαίοι!!! Για τον Ραχόι σκέπτεστε κυρώσεις στον ΓΑΠ είπατε και μπράβο!

[Αυτή είναι η είδηση της ημέρας!!! Στους Ισπανούς που φούσκωσαν το έλλειμμα ετοιμάζουν κυρώσεις... σε εμάς που ΓΑΠ-ΠΑΠ το ξεχείλωσαν, όχι μόνο δεν είπαν τίποτα, αλλά και τώρα που το καταγγέλουν 17 μάρτυρες, όπως λέει η δικογραφία που εστάλη στη Βουλή, λένε: "Δεν έγινε τίποτε παράτυπο"!!! Γιατί ρε μαλάκ@@ προστατεύετε το λαμόγιο;]

Ε.Ε.: Εξετάζει κυρώσεις κατά της κυβέρνησης Ραχόι για υπερτόνιση ελλείμματος

Αν και ακόμη δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση, η ΕΕ είναι πιθανό τον Μάιο να αναλάβει δράση εναντίον της κυβέρνησης της Ισπανίας --η οποία εξελέγη στα τέλη του 2011-- διότι...
καθυστέρησε να λάβει περιοριστικά οικονομικά μέτρα καθώς πλησιάζουν οι περιφερειακές εκλογές, είπαν σήμερα μιλώντας στο Ρόιτερς καλά πληροφορημένες πηγές των Βρυξελλών πριν καν υπάρξει κάποια γραπτή ανακοίνωση. Ισπανός κυβερνητικός μιλώντας ανώνυμα ανέφερε ότι «η κυβέρνηση του Λαϊκού Κόμματος κάνει τη δουλειά που πρέπει να γίνει για το δημόσιο έλλειμμα, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «. Συνάδελφοί του αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πάντως έκανε λόγο για «παραπλανητική πληροφόρηση» και «εικοτολογία». Σύμφωνα με το Ρόιτερς, η Επιτροπή θεωρεί ότι η κυβέρνηση του Λαϊκού Κόμματος υπερτόνισε το δημόσιο έλλειμμα (6,6%), που παρέλαβε από την κυβέρνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος --κυρίως λόγω των ελλειμμάτων των αυτοδιοικήσεων--, ώστε ήδη φέτος να παρουσιάσει καλύτερες επιδόσεις. Η κυβέρνηση έχει θέσει στόχο το έλλειμμα να περιοριστεί στο 4,4% του ΑΕΠ. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα απαίτησε, αμέσως, να δοθούν από την κυβέρνηση «οι δέουσες εξηγήσεις».

Παράλληλα τρεις υψηλά ιστάμενοι υπάλληλοι της ΕΕ ερωτηθέντες εάν ο Επίτροπος αρμόδιος για τις οικονομικές-νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν θα ζητήσει από το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ τη λήψη κυρώσεων κατά της Μαδρίτης, εκτίμησαν ότι «είναι πολύ πιθανό». «Δεν το θέλουμε. Αν όμως προκύψει απόκλιση, θα είναι αναπόφευκτο να ληφθούν κυρώσεις. . . πρέπει να ληφθούν κυρώσεις». «Δεν πιστώνουμε ως αξιόπιστα τρέχοντα στοιχεία», που παρέχει η Μαδρίτη, «αναμένουμε άλλα», δήλωσε στο Ρόιτερς από την πλευρά της μια πηγή προσκείμενη στην Επιτροπή.

Διπλωματική πηγή στις Βρυξέλλες προέβλεψε ότι η Επιτροπή όταν δημοσιεύσει στοιχεία για τα κρατικά ελλείμματα στις 23 Φεβρουαρίου, δεν θα τοποθετήσει το ισπανικό στο 8% του ΑΕΠ, όπως έκανε η ισπανική νέα κυβέρνηση. Οποιαδήποτε κύρωση κατά της κυβέρνησης του Λαϊκού Κόμματος για την αποτυχία να υλοποιηθούν οι στόχοι για το δημόσιο έλλειμμα --δυνητικά, ένα πρόστιμο αξίας 0,1% του ΑΕΠ της Ισπανίας--, είναι κάτι διαφορετικό από την Έκθεση που θα συντάξει σχετικώς η Επιτροπή.

Η Ισπανία είναι αντιμέτωπη με την «διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος» (δηλ. έλλειμμα που υπερβαίνει του 3% του ΑΕΠ) ήδη από τον Απρίλιο του 2009. Υπενθυμίζεται ότι τα 23 από τα 27 μέλη της ΕΕ αντιμετωπίζουν την ίδια διαδικασία, όμως η Μαδρίτη λόγω της διαιώνισης του προβλήματος είναι αντιμέτωπη με τον εν λόγω πρόστιμο.

Όπως επισημαίνουν πολιτικοί παρατηρητές η επιβολή κυρώσεων θα πλήξει την κυβέρνηση Ραχόι, κάτι το οποίο «αποδέχονται και κυβερνητικές πηγές στη Μαδρίτη». Όπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές, η κυβέρνηση προσδοκούσε από τις Βρυξέλλες μια «περίοδο χάριτος», για κάποιο χρονικό διάστημα, που συμπίπτει με τη δική της έναρξη άσκησης καθηκόντων, με «αντάλλαγμα» να διακηρύξει ότι «θα υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις». Οι Βρυξέλλες δεν συμφωνούν με τα σχέδια της κυβέρνησης Ραχόι ο κρατικός προϋπολογισμός να μην συνταχθεί νωρίτερα από τον Μάρτιο. Η Μαδρίτη ζητεί από το ΔΝΤ και από το Βερολίνο περισσότερο χρόνο για να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα στο τέλος πρακτικά 30ετούς σοσιαλιστικής διακυβέρνησης της Ισπανίας.