01 Φεβρουαρίου 2012

Μαξίμου: Δεν έχουμε ιδέα πως να λύσουμε τον γρίφο

Ρεπορτάζ στην Guardian μεταφέρει την έντονη ανησυχία της ελληνικής κυβέρνησης για τις αντιδράσεις των βουλευτών στα νέα μέτρα που προωθεί η τρόικα. Η βρετανική εφημερίδα μεταφέρει δήλωση συμβούλου του πρωθυπουργού, που δεν κατονομάζει, ο οποίος σημειώνει: Η τρόικα δεν φαίνεται να είναι πρόθυμη να κάνει περαιτέρω παραχωρήσεις όσον αφορά τη μείωση του κατώτατου μισθού και την περικοπή των δώρων.

Κανένα από τα πολιτικά κόμματα δεν φαίνεται πρόθυμο να κάνει πίσω, λέγοντας ότι οι μειώσεις των μισθών αποτελούν μία κόκκινη γραμμή την οποία δεν είναι διατεθειμένοι να περάσουν. Πέστε μου εσείς πώς θα επιλυθεί η κατάσταση.. Δεν έχουμε ιδέα και είμαστε πολύ ανήσυχοι, δήλωσε ο αξιωματούχος στο Μέγαρο Μαξίμου, που πρόσθεσε:

Αντιλαμβανόμαστε πόσο δύσκολο είναι για τους βουλευτές που βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με τη δύσκολη επιλογή της ψήφισης και νέων μέτρων λιτότητας, αυτά όμως που διακυβεύονται είναι πολλά και μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες μας είναι ότι δεν αντιλαμβάνονται (οι βουλευτές) πόσο πολλά είναι (αυτά που διακυβεύονται).

Η Guardian επισημαίνει ότι οι Έλληνες αξιωματούχοι εξαπέλυσαν παρασκηνιακά μία «κραυγαλέα» επίθεση εναντίον των διαπραγματευτών της ΕΕ και του ΔΝΤ, καθώς οι συνομιλίες στην Αθήνα για το χρέος έδειξαν να βρίσκονται σε τέλμα.

O κ. Παπαδήμος και η ομάδα του επέστρεψαν με «κακή διάθεση» από τις συνομιλίες που είχαν σε Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη, παρά την ανακούφισή τους για την εγκατάλειψη της πρότασης για το διορισμό δημοσιονομικού Επιτρόπου στην Ελλάδα.