13 Φεβρουαρίου 2012

Αυτό είναι το άγχος τους-Μerkel: ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ και δεν μπορούν να υπάρξουν τροποποιήσεις στο ελληνικό πρόγραμμα:

Τη θέση πως δεν πρέπει και δεν μπορούν να υπάρξουν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα της Ελλάδας εξέφρασε σε νέες της δηλώσεις η Γερμανίδα Καγκελάριος, A. Merkel, λίγες μόλις ώρες μετά την υπερψήφιση στη Βουλή της νέας δανειακής σύμβασης. [Εσείς τι λέτε; Έτσι της ήρθε της Μερκελ να πει ότι δεν πρέπει να υπάρξουν αλλαγές; Ή μήπως φοβάται κάτι και σπεύδει να προειδοποιήσει; Μήπως τελικά πολλά μπορούν να αλλάξουν αν δείξουμε θέληση για μεταρρυθμίσεις και το παλέψουμε με έναν πιο σοβαρό Πρωθυπουργό;]

"Δεν πρέπει και δεν μπορούν να υπάρξουν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα της Ελλάδας", τόνισε η Καγκελάριος, επισημαίνοντας παράλληλα πως είναι αναγκαία η ολοκλήρωσή του.
Δεν θα υπάρξει οριστική απόφαση για το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας πριν τον Μάρτιο, δήλωνε λίγο νωρίτερα αξιωματούχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι Ευρωπαίοι εταίροι αναμένουν από την Ελλάδα να ενημερώσει στο Eurogroup της Τετάρτης τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης για την πορεία του σχεδίου αναδιάταξης του ελληνικού χρέους (PSI+). Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο Eurogroup της Τετάρτης θα αποτιμηθεί και η αποχώρηση του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση.
"H γερμανική κυβέρνηση καλωσορίζει την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης στην ελληνική βουλή", είχε δηλώσει το μεσημέρι και ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, St. Seibert.