13 Μαρτίου 2012

Πέφτουμε απ' τα σύννεφα λέμε!!! "Ναζί" υπάλληλοι υπουργείου "απαιτούσαν" μίζα 120.000 ευρώ για προώθηση φακέλου επιδότησης

Ποσό ύψους 120.000 ευρώ απαίτησαν δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης από επιχειρηματία, προκειμένου να προωθήσουν φάκελο για επιχορήγηση σε επένδυσή του. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εκβίαση και δωροδωκία.

Οι υπάλληλοι συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας, στο σταθμό του Μετρό του Κεραμεικού, όπου ήταν και το σημείο συνάντησής τους με τον επιχειρηματία, όπου τους παρέδωσε τον φάκελο με τα προσημειωμένα χρήματα.

Νωρίτερα, ο επιχειρηματίας κατήγγειλε στην αστυνομία ότι ενώ έχει εγκριθεί η επιχορήγηση για την επένδυση στην επιχείρησή του στο νομό Αργολίδας, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι με συνεχή προσκόμματα απαιτούσαν 120.000 ευρώ προκειμένου να προωθήσουν τον φάκελο της επιχορήγησης.

Μετά από έρευνες των Αρχών στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 155.000 ευρώ, βιβλιάρια διαφόρων τραπεζών, αποδείξεις συναλλαγών και στο σπίτι του ενός και μια κυνηγετική καραμπίνα.