07 Μαρτίου 2012

Ο. Κεφαλογιάννη για τον κλειστό εδώ και 7 χρόνια αρχαιολογικό χώρο Ακρωτηρίου Σαντορίνης

«Η απουσία συγκροτημένης πολιτικής τα τελευταία δυόμιση χρόνια στον πολιτισμό, συνεχίζει να προκαλεί σοβαρές παρενέργειες και στον τομέα του τουρισμού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα τεκταινόμενα με τον αρχαιολογικό χώρο Ακρωτηρίου Σαντορίνης, ο οποίος παραμένει αδικαιολόγητα κλειστός για το κοινό, γεγονός, που λειτουργεί ανασταλτικά στις κρατήσεις στη διεθνή αγορά για τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες του νησιού.

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες ανασκαφές, παγκοσμίου ενδιαφέροντος, στην οποία απαγορεύτηκαν οι επισκέψεις από τον Σεπτέμβριο του 2005, μετά το γνωστό ατύχημα της κατάρρευσης μέρους του νέου στεγάστρου του χώρου, που τότε βρισκόταν στο στάδιο της αποπεράτωσής του.

Σήμερα, επτά χρόνια μετά και ενώ το έργο έχει ολοκληρωθεί, ο χώρος παραμένει κλειστός για το κοινό.

Επειδή, στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας δεν
είναι δυνατό ένας από τους πλέον σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους να παραμένει αναξιοποίητος και παράλληλα να γίνεται ανασταλτικός παράγοντας στην έλευση επισκεπτών στην Ελλάδα, καλείται ο Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού να πράξει τα δέοντα και άμεσα, πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου, να ολοκληρώσει τις διαδικασίες κανονικής λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου Ακρωτηρίου Σαντορίνης».