05 Μαρτίου 2012

Κόντρα Καψή – Κεδίκολγου για την ΕΡΤ

"Η ΕΡΤ την τελευταία διετία μείωσε το ετήσιο κόστος λειτουργίας της κατά 150 εκατομμύρια ευρώ", επισημαίνει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

"Δεν γνωρίζω, κατά συνέπεια, σε ποια λεηλασία αναφέρεται ακριβώς ο κ. Κεδίκογλου. Και βέβαια, έχουν ακόμα να γίνουν πολλά. Το νοικοκύρεμα συνεχίζεται. Τα υπόλοιπα -που έχουν ήδη απαντηθεί- θα απαντηθούν και πάλι στη Βουλή", προσθέτει στη δήλωση του ο κ. Καψής.
Νωρίτερα, στη δήλωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης ΜΜΕ της ΝΔ, είχε υποστηρίξει ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος "κρύβεται και αρνείται να απαντήσει επικαλούμενος απροσδιόριστες "ανειλημμένες υποχρεώσεις" δεν προσήλθε για να απαντήσει στην ερώτησή του" και κατ΄ αυτόν τον τρόπο "ουσιαστικά επιτρέπει στην υπό δικαστική διερεύνηση διοίκηση της ΕΡΤ να συνεχίζει να λαμβάνει αποφάσεις, που σκανδαλίζουν τους πολίτες και απειλούν το δημόσιο συμφέρον."

Ο κ. Κεδίκογλου επανέφερε παλαιότερες καταγγελίες του για τις υποθέσεις "του Champions League, του δορυφορικού προγράμματος (που χαρίστηκε στον Κοντομηνά), τις επιλογές συμβασιούχων με διαβλητές διαδικασίες, τις απευθείας αναθέσεις παραγωγών χωρίς κοστολόγια και παραστατικά", αναφέροντας ότι η διοίκηση της ΕΡΤ "συνεχίζει ακάθεκτη την επιδρομή της στην δημόσια τηλεόραση", ενώ επισήμανε ακόμη ότι στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΡΤ η ημερήσια διάταξη περιείχε θέματα "για τα οποία δεν επιτρέπεται να ληφθούν αποφάσεις σε προεκλογική ουσιαστικά περίοδο - όπως η «δωρεά» του νεοκλασικού κτηρίου της Ρηγίλλης και απειλούν να εκθέσουν την κυβέρνηση."

"Προειδοποιούμε ότι θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο, κοινοβουλευτικό, ένδικο ή άλλο, για να προασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον. Επιτέλους, τέλος στη λεηλασία της δημόσιας τηλεόρασης!» καταλήγει η δήλωση του κ. Κεδίκογλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης ΜΜΕ της ΝΔ και βουλευτής Ευβοίας, Σίμος Κεδίκογλου, είχε αντιδράσει επειδή δεν συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή ερώτησή του για την ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ που απευθυνόταν στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.