13 Μαρτίου 2012

Παπαρολαϊκισμοί Πατούλη

[Φωνάζει και χτυπιέται ο Πατούλης, ο οποίος εκτός από το τι φάρμακα θα δίνουν τα ταμεία θέλει να πει και στους απογόνους του Σ. Λούη, τι θα κάνουν με τα κειμήλια που τους άφησε!!! Είναι δυνατόν να λέμε ότι το μετάλλιο του Χονδροκούκη είναι εθνική περιουσία; Δηλ. ο Πατούλης θα πάει αύριο να του το "κατασχέσει"; Σοβαροί είμαστε; Και μπορεί τον Χονδροκούκη να πει κανείς ότι το κράτος του παρείχε τα στοιχειώδη, έναν πήχη και ένα στρώμα, στον Σπύρο Λούη τι παρείχε το κράτος για να του ζητάει το κύπελλο;

Φυσικά και δεν υπάρχει δικαιολογία για τον ξεφτιλισμένο απόγονο του Σ. Λούη που θέλει να πουλήσει το κύπελλο το οποίο δεν πούλησε ο ίδιος ο Σ. Λούης, παρά τη φτώχεια του και το οποίο κρατήθηκε στην οικογένεια παρά την πείνα της κατοχής... αλλά το ίδιο ξεφτίλας είναι και ο Πατούλης που με νοοτροπία δικτάτορα καταγγέλλει ότι έπρεπε το υπ. να ανακηρύξει εθνικό κειμήλιο το κύπελλο!! Και τι ζητάει λεφτά από το λαό... γιατί τα ζητάει από το φιλαράκι του τον Βωβό (φώτο) ή δεν φρόντιζε τόσα χρόνια να είχε κομμένες τις αργομισθίες στα φιλαράκια του για να μπορεί τώρα να το αγοράσει;]

Στην καταγγελία ότι κατώτεροι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Πολιτισμού άναψαν το «πράσινο φως» για τη δημοπράτηση του κυπέλλου του Σπύρου Λούη από τον οίκο Christie’s, προέβη μέσω του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης!

Όπως ανέφερε, όταν οι απόγονοι του μεγάλου αθλητή προσέγγισαν το ΥΠΠΟΤ, τούς δόθηκε έγγραφο ότι το κύπελλο δεν αποτελεί εθνικό κειμήλιο για τη χώρα μας, ώστε να μπορέσουν να το παραδώσουν προς δημοπράτηση. Πρόκειται για το κύπελλο που κατέκτησε ο Σπύρος Λούης στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896...

Ο κ. Πατούλης εκτίμησε ότι ευρώ η δημοπρασία θα φτάσει τα 190 χιλιάδες (σε ευρώ), και ο Δήμος Αμαρουσίου είναι σε επαφή με τον οίκο Christie’s προκειμένου το κύπελλο να μη βγει «στο σφυρί».

«Είμαστε σε επαφή με τον οίκο για να βρούμε ένα ποσό και να μη βγει σε δημοπράτηση» τόνισε. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος έχει ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό στην Αγροτική Τράπεζα για να συγκεντρωθεί από τους πολίτες το ποσό αυτό.

Ο Δήμος Αμαρουσίου καλεί όποιον ενδιαφέρεται να βοηθήσει να καταβάλλει το ποσό που επιθυμεί στην στον αριθμό λογαριασμού GR2104314190000410300214464 υπέρ της αγοράς του Κυπέλλου του Σπύρου Λούη, ή να επικοινωνήσει με το Δήμο Αμαρουσίου στο τηλ: 2132038315 και 360.

Ο κ. Πατούλης ανέφερε δε, ότι η Πολιτεία έχει αφήσει τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις να σκουριάζουν, αναφέροντας ως παράδειγμα τη στοά Καλατράβα στο ΟΑΚΑ.