28 Μαρτίου 2012

Παραμένουν στην Ιπποκράτους "κοστοβόροι θύλακες" του Γιώργου

Μπορεί για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια να καταβάλλεται μία οργανωμένη προσπάθεια για ανασυγκρότηση του κεντρικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ και το κόμμα να αποκτά ξανά «ραχοκοκαλιά» και συγκεκριμένες ομάδες δράσης με σαφείς αρμοδιότητες, όμως στην Ιπποκράτους παραμένουν πρώην στενοί και ακριβοπληρωμένοι προσωπικοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου.

Η νέα ηγεσία δεν έχει καταφέρει ακόμη να κάνει απογραφή όλων των δραστηριοτήτων και των ανθρώπων, που εργάζονται στην Ιπποκράτους, ούτε να παρέμβει σε όλο το φάσμα για να κάνει και πάλι ορθολογική τη λειτουργία του κόμματος.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι παραμένει στον πρώτο όροφο της Ιπποκράτους η ομάδα της κυρίας Αντιγόνης Δημητριάδη, που ήταν επί χρόνια αρμόδια, λέει, για την επικοινωνία του Γιώργου Παπανδρέου με τους… πολίτες.

Πρόκειται για μία πολυμελή και παχυλώς αμειβόμενη ομάδα στελεχών, που υποδέχονταν ηλεκτρονικές και έντυπες επιστολές πολιτών προς τον κ. Παπανδρέου και είχε την αρμοδιότητα να χειρίζεται τις απαντήσεις επί των θεμάτων, που αυτοί έθεταν. Παρά τις αλλαγές των τελευταίων ημερών η κυρία Δημητριάδη, της οποίας η μηνιαία αμοιβή θεωρείται εξωφρενική – ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ - προσέρχεται κανονικά στην Ιπποκράτους, χωρίς κανείς να γνωρίζει το γιατί.

Εκτός κι αν η προσέλευσή της οφείλεται στο γεγονός ότι είναι, λέει, αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς των… Γυναικών – άλλο ανέκδοτο αυτό, που μας προέκυψε τα τελευταία χρόνια, με την ανεκδιήγητη εμπλοκή του κ. Παπανδρέου, με τα απολειφάδια των παλαιοσοσιαλιστών ανά τον κόσμο…