20 Μαρτίου 2012

Βρετανοί τουριστικοί σύνδεσμοι ζητούν δράσεις ενίσχυσης του τουρισμού στην Ελλάδα

Δράσεις από την ελληνική πολιτεία για την θετική προώθηση της εικόνας του ελληνικού προορισμού στην Βρετανία, ζητούν με επιστολή τους από την κυβέρνηση (προς τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού) και τα μέλη της τρόικας, τρεις βρετανικοί σύνδεσμοι, αντιπρόσωποι Tour Οperators και ταξιδιωτικών γραφείων.


Πρόκειται για τους: ABTA – The Travel Association, AITO – Association of Independent Tour Operators, FTO – Federation of Tour Operators.

Διαφορετικά όπως αναφέρουν, θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε ακυρώσεις γιατί δεν μπορούν να πουλήσουν τα ταξιδιωτικά τους πακέτα.

Οι υπογράφοντες την επιστολή αντιπροσωπεύουν 844 Tour Οperators και 3.547 τουριστικά γραφεία.

Μεταξύ άλλων, σημειώνουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να ξεμπλοκάρει κεφαλαία για τη θετική προώθηση της χώρας στο εξωτερικό.

Από την πλευρά του, ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων επισημαίνει ότι η επιστολή επαληθεύει και ενισχύει την κρισιμότητα της κατάστασης και την ανάγκη άμεσης δράσης.

Στο μεταξύ ο επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ σε συνέντευξή του στην Handelsblatt αναφέρει ότι ο τουρισμός δεν αναμένεται φέτος να προσεγγίσει τις επιτυχίες της περασμένης χρονιάς, ενώ έχει μειωθεί ο αριθμός των γερμανών τουριστών, τόσο λόγω του κλίματος στην Ελλάδα για τη Γερμανία, όσο και λόγω της σταθεροποίησης της κατάστασης στη βόρεια Αφρική.