11 Μαρτίου 2012

Αντιδρούν οι εβραίοι στις φωτο με την Μέρκελ-Ναζί στην Ελλάδα... φοβούνται «απομυθοποίηση» του Ολοκαυτώματος!! Αν είναι έτσι να τη βάζουμε καθημερινά..

Μύδρους εξαπέλυσε ο πρέσβης του Ισραήλ στη Γερμανία Γιακόβ Χαντάς Χάντελσμαν, κατά της Ελλάδας, με αφορμή τις φωτογραφίες που εμφανίστηκαν το προηγούμενο διάστημα στον ελληνικό Τύπο απεικονίζοντας την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να φοράει τη στολή των Ναζί.

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild δήλωσε συγκλονισμένος από τις φωτογραφίες που, όπως ανέφερε: «Ευτελίζουν την περίοδο των Ναζί». Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Το Ολοκαύτωμα και ο Εθνικοσοσιαλισμός ήταν μοναδικά. Ήταν οι χειρότερες στιγμές στην ιστορία της ανθρωπότητας».

Ο Γιακόβ Χαντάς επισήμανε ως «φοβερό» το γεγονός της δημοσίευσης τέτοιων φωτογραφιών από την ελληνική εφημερίδα Δημοκρατία, στις οποίες η Άνγκελα Μέρκελ φοράει τη ναζιστική στολή ενώ εν είδει υποτίτλου αναγράφεται το εξής: «Το μνημόνιο θα σας ελευθερώσει».

Ο τίτλος αναφερόταν σε ένα σημείωμα για το πρόγραμμα διάσωσης από τους διαπραγματευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ ο υπότιτλος ήταν ευθεία αναφορά σε ένα παλιότερο σύνθημα που αναγραφόταν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και έλεγε: «Η δουλειά θα σας ελευθερώσει».

Ευαίσθητος στο θέμα των Ναζί, καθώς έχει χάσει και ο ίδιος όλη του την οικογένεια από την πλευρά του πατέρα του κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος, ο Ισραηλινός πρέσβης υποστηρίζει πως οι σημερινοί σχολιαστές δεν πρέπει να κάνουν παραλληλισμούς με τη ναζιστική περίοδο καθώς έτσι «χλευάζονται τα εκατομμύρια των θυμάτων».

Επιμέλεια: Γρηγόρης Καυκιάς
tvxs.gr