15 Μαρτίου 2012

Καταγγέλουν τους "αμαρτωλούς" του ΥΠΑΝ

Η μια μετά την άλλη έρχονται οι καταγγελίες για επίορκους υπαλλήλους της διεύθυνσης επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης. Σήμερα, ο πρόεδρος βιομηχανίας επεξεργασίας ξύλου από τη Δράμα, Σταύρος Γκανής, αποκάλυψε στο MEGA ότι υπάλληλοι του ίδιου τμήματος του είχαν ζητήσει 200.000 ευρώ για να εγκρίνουν την επιχορήγηση ύψους 4.400.000 ευρώ για επένδυση στη βιομηχανία.


"Δεν τους δώσαμε τις 200.000 ευρώ που ζήτησαν τότε γιατί αν δεν έχει κίνητρα ο φάκελος δεν προχωράει η εκταμίευση, όπως μας είπαν", είπε ο κ. Γκανής. Όπως λέει ο ίδιος επιχειρηματίας κατάφερε να συγκεντρώσει 100.000 ευρώ όμως οι επίορκοι υπάλληλοι ανέβασαν την "ταρίφα" στα ύψη και για να εκταμιεύσουν το δεύτερο κομμάτι της επιχορήγησης ζήτησαν 500.000 ευρώ υπό την απειλή να ανακαλέσουν ολόκληρη την επένδυση.


Μέχρι σήμερα και καθώς ο επιχειρηματίας δεν κατέβαλε τη μίζα που ζητούσαν οι υπάλληλοι η υπόθεση παραμένει στα συρτάρια της υπηρεσίας. Ο κ. Γκανής κάνει λόγο για κύκλωμα που είχε συγκεκριμένο υπάλληλο για εισπράκτορα, ενώ καταγγέλλει πως ο φάκελός του "θάφτηκε" στο γραφείο ενός από τους δύο συλληφθέντες υπαλλήλους.


Μάλιστα σήμερα έκανε καταγγελία στο τμήμα οργανωμένου εγκλήματος της ασφάλειας Αττικής και ο φάκελος της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για να εξετάσει τα νέα στοιχεία.