12 Μαρτίου 2012

Η πολιτικολογία των προσβολών και της λασπολογίας

Ιωάννινα, 11 Μαρτίου 2012

Όπως αποδείχθηκε, τελικά κάποιοι δεν έχουν σεβασμό για τίποτε, ούτε καν για τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Κυπρίων Φοιτητών και Σπουδαστών Ιωαννίνων(ΣΚΦΣΙ), αποτελώντας με την απαράδεκτη στάση τους καταλύτες για να διαλυθεί η Γ.Σ.

Κατόπιν διαρκών προσπαθειών μας, εξευρέθηκε έστω και στην εσχάτη, χώρος διεξαγωγής Γ.Σ. του Συλλόγου, όσον το δυνατόν ασφαλέστερα από το δυναμιτισμένο κλίμα του πανεπιστημίου και τις απειλές των γνωστών-πασίγνωστων που αυτή τη φορά άγγιξαν και τα υπόλοιπα που μέλη του Συλλόγου, με το ΔΣ να μην είναι σε θέση να εγγυηθεί τη σωματική ακεραιότητα των μελών του εντός ασύλου.

Δυστυχώς, η ομαλή διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης τορπιλίστηκε από εκπρόσωπο της Φ.Π.Κ. Πρωτοπορίας όταν, κατά την τοποθέτησή του ξεστόμισε απαράδεκτη προσβολή κατά συγγενικού προσώπου του προέδρου της Α.Φ.Κ. Τόλμης με αποτέλεσμα ο πρόεδρος μας να ξεσπάσει και να κατευθυνθεί εξαγριωμένος προς το μέρος του. Η άμεση επέμβαση του εκπροσώπου μας στο Δ.Σ. αλλά και των υπόλοιπων συναγωνιστών μας συγκράτησε τον πρόεδρό μας και απέτρεψε τα χειρότερα, με το θρασύδειλο της Φ.Π.Κ. Πρωτοπορίας να τρέπεται σε άτακτη φυγή αντί να αντιμετωπίσει αντρίκεια αυτόν που προσέβαλε με τις βαρύτατες συκοφαντίες του. Παρόλα αυτά, η Γ.Σ. διακόπηκε λόγω απαίτησης των ιδιοκτητών του χώρου και παρέμειναν μόνο εκπρόσωποι των παρατάξεων για την καταμέτρηση των ψήφων για την εφορευτική.


Οι μάσκες όμως έπεσαν και αυτοί που επικαλούνται σοβαρό πολιτικό λόγο και μακρόχρονη πείρα στα δρώμενα του Συλλόγου αποδείχθηκαν αυτοί που αντί για σοβαρή επιχειρηματολογία, ασχολούνται με τα γενεαλογικά δέντρα του καθενός, προσβάλλοντας τα οικογενειακά πρόσωπα των συναγωνιστών μας με το χειρότερο τρόπο. Δεν είμαστε σε θέση να πούμε πόσο σκόπιμη ή πόσο αυθόρμητη ήταν η ενέργεια του εκπροσώπου της Πρωτοπορίας αλλά το αποτέλεσμα ήταν το εξής: Με τη διακοπή της Συνέλευσης δεν ειπώθηκαν όλες οι τοποθετήσεις και δεν ακούστηκαν οι δευτερολογίες των παρατάξεων του Συλλόγου.


Γνωρίζουμε όμως πως μια δευτερολογία είναι αυτή που φοβίζει. Μια φωνή είναι αυτή που εδώ και ένα χρόνο ορθώνεται στα Ιωάννινα και καλεί τους φοιτητές να αφυπνιστούν από τον κομματικό λήθαργο και να διεκδικήσουν ελεύθερα και αυτόνομα την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της κατεχόμενης τους πατρίδας, μια φωνή εκ διαμέτρου αντίθετη σε όλα όσα πιστεύουν οι κομματικές παρατάξεις, διαχρονικοί θιασώτες της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Η φωνή που ήρθε να ανεβάσει το επίπεδο του πολιτικού λόγου στα Ιωάννινα δίνοντας τέλος στις δημαγωγίες των προηγούμενων ετών. Δυστυχώς κάποιοι εξακολουθούν να βουτούν στο βούρκο και να παρασέρνουν με τα λεγόμενά τους και τον υπόλοιπο Σύλλογο.


Είναι οι ίδιοι που κατηγορούν την Τόλμη για πατριδοκαπηλία και ψηφοθηρία χωρίς να βλέπουν πρώτα τον εαυτό τους στον καθρέφτη. Η Τόλμη δεν κοκορεύεται πατριωτισμούς αλλά μιλά με πολιτικό λόγο και επιχειρήματα που αποδεικνύουν τις θέσεις της. Όσο για το δικό σας πατριωτισμό δεν τον αμφισβητούμε απλά τον κατονομάζουμε ως KOMMATIKO, γιατί μόνο για τα κομματικά ποσοστά αγωνίζεστε. Όσο για τη ψηφοθηρία, νομίζω πως η Τόλμη απέδειξε πόσο δραστήρια είναι εκτός προεκλογικής περιόδου πραγματοποιώντας την μεγαλειώδη εκδήλωση της ΕΟΚΑ META τις εκλογές και την εκδήλωση «Κύπρος - Θράκη - Πόντος: Ιστορίες παράλληλες» μια εβδομάδα META τη Γ.Σ. του Νοεμβρίου. Όσο για την αντικατοχική πορεία του ΕΦΑΕΦΠ και την πορεία μνήμης Ισαάκ - Σολωμού , αυτές πραγματοποιούνται το καλοκαίρι, σε μια περίοδο που σε καμία περίπτωση δεν χαρακτηρίζεται προεκλογική.

Είναι οι ίδιοι που κατηγορούν μαζί με την Τόλμη και τον υπόλοιπο αυτόνομο χώρο, είτε αυτός είναι οι συναγωνιστές του ΕΦΑΕΦΠ, είτε οι συναγωνιστές του Μετώπου Η.Β. λέγοντας πως ο αγώνας που διεξάγουμε είναι ανούσιος και πως χωρίς κόμμα δεν πραγματοποιούνται επιτεύγματα. Παραθέτουν αυτή την απαράδεκτη πρόφαση, θέλοντας να δεσμεύσουν τη φοιτητιώσα νεολαία στα κομματικά δεσμά και να την χειραγωγούν κατά τα δικά τους συμφέροντα. Ενοχλούνται που υπάρχουν κάποιοι ακόμα που θυμίζουν στους φοιτητές στα Ιωάννινα πως η νεολαία δεν χρειάστηκε ποτέ τα κόμματα για να μεγαλουργήσει, γιατί ως η δυναμικότερη ομάδα της κοινωνίας αποτελούν την πιο καθοριστική πηγή ανατροπών. Όπως έχουν ξεχάσει με την υιοθέτηση της ομοσπονδίας τη γενοκτονία που διέπραξε η Τουρκία στο νησί μας το 1974 και προωθούν την ενυπόγραφη νομιμοποίησή της, έχουν ξεχάσει πως οι νέοι στο Δραγατσάνι δεν είχαν κανένα κόμμα πίσω τους. Οι ηρωικοί μαθητές της ΕΟΚΑ, μεταξύ αυτών ο Πετράκης Γιάλλουρος και ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης δεν είχαν κανένα κόμμα πίσω τους. Μοναδικό τους κόμμα ήταν η Ελλάδα και η δίψα τους για λευτεριά.

Εν κατακλείδι, καταδικάζουμε τις προσβλητικές συκοφαντίες του εκπροσώπου της Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία και δεν πτοούμαστε από τη λασπολογία και την παραπολιτικολογία των γενεαλογικών δέντρων που αυτοί χρησιμοποιούν. Παραμένοντας προσηλωμένοι στα δημοκρατικές αξίες της ιδρύσεως μας θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την αποτροπή της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Πάγια διεκδίκησή μας είναι η λύση απελευθέρωσης με τον ορθό πολιτικό λόγο και την τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία που διέπει τους αυτόνομους αντιομοσπονδιακούς φοιτητές.

Εκ του ΔΣ,

Α.Φ.Κ. Τόλμη