01 Μαρτίου 2012

Φέκτερ: Δεν είναι τόσο άσχημη η κατάσταση στην Ελλάδα... Γιατί το λέει; Διάβασε την παρακάτω ανάρτηση με τον αγρότη και το μασάζ;;

Συγκρατημένα αισιόδοξη ως προς την κατάσταση στην Ελλάδα, εμφανίστηκε, πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, στις Βρυξέλλες, η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως εν αναμονή της έκθεσης της τρόικας ως προς τις προόδους που έχουν γίνει από την Αθήνα, «αυτή τη στιγμή η κατάσταση δεν φαίνεται να είναι και τόσο άσχημη».

Σύμφωνα με την Μαρία Φέκτερ, το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, δίνει στη χώρα περισσότερους πόρους και περισσότερο χρόνο για να σταθεί οικονομικά και πάλι στα πόδια της και αυτό βέβαια συνδέεται με αυστηρές δεσμεύσεις που προβλέπουν, αφενός μείωση των δαπανών και αφετέρου μεταρρυθμίσεις για αποτελεσματικότερη διοίκηση.

Σε σχέση με την πρόταση του επικεφαλής της Ευρωομάδας, πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως σημαντικό είναι να παρασχεθεί στην Ελλάδα τεχνική βοήθεια και η Αυστρία είναι πρόθυμη να συμβάλει, για παράδειγμα, στην οικοδόμηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, στη δημιουργία κτηματολογίου ή επίσης στην προστασία των συνόρων.

Η ίδια θεωρεί πως χωρίς ανασυγκρότηση, χωρίς οικονομική ώθηση και χωρίς ανάπτυξη, τα οποία προβλέπονται και στους όρους του ΔΝΤ, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να προχωρήσει και προς τούτο θα πρέπει να εξαλειφθούν τα περιοριστικά εμπόδια, που εμπόδιζαν μέχρι τώρα την ανάπτυξη, δηλαδή μονοπωλιακές δομές ή έλλειψη νομικής ασφάλειας σε διοικητικά ζητήματα.

Αναφορικά με την τελευταία συζήτηση για ενδεχόμενο τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, η Μαρία Φέκτερ απορρίπτει κάτι τέτοιο, σημειώνοντας ότι ελπίζει πως δεν θα χρειαστεί και προσθέτοντας ότι το τωρινό δεύτερο πακέτο βοήθειας είναι μακροπρόθεσμο.