27 Μαρτίου 2012

ΕΛΑΣ: Φωτογραφίες από πλιάτσικο σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας

['Οπως βλέπετεκαι από τις φώτο πρόκειται για "'Ελληνες" από τα γεννοφάσκια τους]
Nέες φωτογραφίες από το πλιάτσικο που έγινε σε τέσσερα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου έδωσε στην δημοσιότητα, μετά από σχετική Εισαγγελική Διάταξη, και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι δράστες.


Ειδικότερα στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας αναρτήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης 26 φωτογραφίες, οι οποίες λήφθηκαν από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης των καταστημάτων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. «στα πρόσωπα που συμμετέχουν στους βανδαλισμούς και στη λεηλασία των καταστημάτων, όσο και σε άλλους επίσης αγνώστους μέχρι στιγμής, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις».

Σχετικά με τις συγκεκριμένες φωτογραφίες, δείχνουν ομάδες ατόμων που «εισέβαλλαν και λεηλάτησαν τέσσερα καταστήματα, αφαιρώντας εμπορεύματα από το εσωτερικό τους».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση πρόκειται για τα εξής καταστήματα:

- Ανταλλακτήριο συναλλάγματος στην πλατεία Ομονοίας, στο οποίο αφού παραβίασαν τα ρολά ασφαλείας, μπήκαν μέσα, προκάλεσαν φθορές στο εσωτερικό του και αφαίρεσαν χρήματα και μία οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή.

- Πώλησης αθλητικών ειδών στη διασταύρωση των οδών Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου, στο οποίο αφού παραβίασαν τα προστατευτικά ρολά ασφαλείας, μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν εμπορεύματα από το εσωτερικό του, ενώ πέταξαν βόμβες μολότωφ, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.

- Πώλησης ενδυμάτων στην οδό Πανεπιστημίου, στο οποίο αφού παραβίασαν δύο ρολά ασφαλείας, έσπασαν δύο υαλοπίνακες, μπήκαν σε αυτό, προκάλεσαν φθορές στο εσωτερικό του και αφαίρεσαν εμπορεύματα

- Πώλησης ηλεκτρικών ειδών στη διασταύρωση των οδών Σταδίου και Δραγατσανίου, στο οποίο αφού παραβίασαν τα ρολά ασφαλείας και έσπασαν τον υαλοπίνακα της κεντρικής εισόδου, στη συνέχεια μπήκαν σε αυτό, προκάλεσαν φθορές στο εσωτερικό του και αφαίρεσαν εμπορεύματα.